sonnesystem

30 september

Publicerad 2011-09-30 23:19:59 i Allmänt

Nu är jag tillbaka. Jag har inte haft tillgång till Internet på några dagar.
Denna veckan har gått snabbt men jag jobbar ända till onsdag nästa vecka. I onsdags skulle jag egentligen jobba till 8 men både John och Roisin jobbade natt så det blev att jobba ett "14 timmars pass". Jag började klockan 14 och Roisin kom hem från jobbet någon gång vid 4 på natten. Det var inte särskilt ansträngande att jobba. Jag sa bara till barnen att om det var något så skulle dom komma upp till mitt rum.
Ikväll när Roisin kom hem så bakade jag, Grace och Emily muffins. Vi skulle egentligen göra det i eftermiddags men efter nogrann koll om vi hade alla ingredienser så kom vi på att vi inte hade några muffinsformar. Emily berättade att dom ha en kärra som man sätter på cykeln som dom kunde åka i så kunde vi cykla till affären och köpa formar men den hittade vi inte.
Imorgon ska vi till simhallen ett tag och på söndag kommer TVÅ av Kates kompisar hit.. Hoppas det ska gå bra men dom skulle tydligen på bio på eftermiddagen så det kanske inte blir allt för jobbigt.
Jag bjuder på lite bilder från helgen i Cork :)
Enjoy





Cork

Publicerad 2011-09-25 11:56:47 i Allmänt

I fredags eftermiddag kom jag till Cork. Direkt när jag kom hit så var Ciaran och Cillian på mig och jag skulle spela spel med dom och dom skulle visa en massa saker. Igår träffade jag de andra au-pairerna som Therese brukar vara med på helgerna. Dom var jättesnälla allihop. Vi åkte till Blarney Castle. Det är ett gammalt slott jag tror det är typ 600 år gammalt. Det som var coolt med det slottet var att man kunde gå in i det och allra längst upp fanns "The Blarney Stone" och den ska man kyssa. Jag har ingen aning om varför men man ska lägga sig på rygg och pussa på stenen så står dom bredvid och tar kort. Sedan får man köpa kortet för 10 Euro. Men dom flesta står och tar kort med sina egna kameror. När vi hade varit på slottet och dess omgivningar gick vi till ett cupcake café det var jättemysigt! vi köpte varsin cupcake och satte oss där och åt och de som jobbade där frågade om vi ville ha kaffe, te, vatten eller varm choklad. Det bjöd dom på.
Igår kväll var vi hemma och Catherine undrade om Therese kunde se till så att pojkarna gick och la sig klockan 9.
Innan det så fick dom äta så mycket godis som dom ville. Det var inte mycket och dom var jättetrötta så dom blev jättetramsiga. Det var iallafall omöjligt att få dom isäng klockan 9.
Idag regnar det och jag och Therese ska kanske in till Cork en sväng. Hon ska byta mobiloperatör till Vodafone så vi kan smsa och prata med varandra gratis eftersom varje gång vi pratar så är det minst 20 minuter.
Jag ska också kolla på vad iPhone kostar och sedan ska jag börja spara. Jag får lönen från Ica och sedan får jag lön varje vecka och i 2 veckor jobbar jag på helgen så då kommer jag ändå ingenstans och kan göra slut på dom. Så det dröjer nog inte länge innan jag kan köpa en! :D

22 september

Publicerad 2011-09-22 12:42:10 i Allmänt

Idag jobbar jag bara fyra timmar. Det är lite skönt faktiskt för då hinner jag packa, städa och kanske cykla en tur ikväll. Hade jag jobbat till nio hade jag inte hunnit särskilt mycket av det. Jag hoppas att jag få min lön för förra veckan och för denna veckan imorgon. Tur att jag har lite pengar på mitt konto också. Idag regnar det som vanligt fast det är inte så mycket idag. Igår sa John att det har redan regnat 160% av den genomsnittliga nederbörden för september. Det verkar inte som att det ska sluta regna heller.. Igår när vi skulle hämta Grace och Kate på skolan så började det spöregna när vi var på väg. Jag hade varken paraply eller ordentliga skor. Jag hade mina flipflops på mig. Men vi fick skjuts hem som tur var. Stackars Tilly fick gå hem själv i regnet. När hon kom hem såg hon inte så glad ut. Den hunden kan verkligen konsten att se ledsen ut!
Det verkar som att hon tycker om mig för varje gång jag går ut, det kan vara med barnen eller själv, så är det mig hon kommer fram till först och ska hälsa.
Jag får ta och fråga Roisin ikväll hur torktumlaren funkar också för annars har jag inga torra kläder tills imorgon..

...

Publicerad 2011-09-20 22:39:56 i Allmänt

Nu har jag jobbat klart för idag!
Det var en ganska slapp dag idag också. Idag konstaterade Kate och John att jag lagar bättre mat än den förra au-pairen dom hade. Det jag hade lagat idag var fiskpinnar och potatis, så avancerat! Jag tyckte inte ens att det var gott så om det var bra så måste den förra au-pairen verkligen varit dålig på att laga mat!
Nu ska jag äta ett par äpplen och sedan gå och lägga mig.

20 september

Publicerad 2011-09-20 13:23:48 i Allmänt

God morgon..
Vet inte riktigt vad jag ska skriva men jag vill skriva något för jag har trååkigt! Börjar jobba om två timmar så det blir nog en promenad innan det är dags att hämta Emily på skolan.
Jag tänkte börja kolla vilka kläder jag ska packa ner när jag ska till Cork på fredag men det var ingen idé eftersom nästan alla av de få kläder jag har behöver tvättas. Mina koftor ska jag också tvätta men är lite osäker på hur jag ska tvätta dom ifall de blir förstörda.. Städa rummet behöver jag också men dammsugaren är inte så bra och det är inte alltid den startar så det blir väl att ligga på knä och sopa golvet istället.
Nej nu verkar det som att jag klagar på allt men så är det inte! Jag har det jättebra här och barnen är snälla även om Kate alltid ska bestämma över Grace och Emily men hon säger att eftersom hon kom på vad de ska leka så är det hon som bestämmer hur dom ska leka det också. Jag försöker få henne att förstå att hon inte kan bestämma allt och att alla har lika mycket rätt att bestämma hur de ska leka och vad de ska heta med mera. Men det går inte så bra att få henne att förstå det..
Fryser om fötterna gör jag också..

19 september

Publicerad 2011-09-20 01:20:24 i Allmänt

Idag har det varit en ganska slapp dag. När jag skulle gå och hämta Emily vid 2 så hade John redan moppat golven på nedervåningen så det behövde jag inte göra. Jag hämtade Emily, lagade mat, diskade och såg till att dom gjorde läxorna ordentligt. Sedan lekte vi hästar. Jag var deras skötare och skulle komma på olika trick som dom skulle lära sig. Emily skulle bestämt ha en modevisning. Det tog ett tag för hon skulle ha klänningar att visa och ingen fick hjälpa henne att knäppa igen dom eller så. Ingen fick se dom i förväg.
Nu har jag ändrat avresan för Cork igen. John tyckte att jag skulle ta etten nattbuss som går från Ballina vid 1 på natten och är framme i Dublin vid 6 på morgonen och sedan tar jag en annan buss som går till Cork och är framme vid 1 på dagen. Men istället så ska jag ta en buss som går härifrån vid halv 9 på morgonen och är i Cork halv 5. Det är rätt okej. Tur att jag får vänta i en timme i Limerick så jag kanske kan köpa något att äta.
Nu ska jag strax gå och lägga mig.
God natt!

18 september

Publicerad 2011-09-19 00:18:34 i Allmänt

Jag är tillbaka! John har jobbat typ dygnet runt sedan i fredags och när han jobbar länge så tar han internet med sig. Det passade ju jättebra när jag har varit långledig och inte haft något att göra..
I torsdags var jag helt slut av någon anledning så jag gick och la mig tidigt. Somnade runt 11 och vaknade halv 11 på fredagsmorgonen. Det var längesen jag sov så länge. När jag hade ätit frukost gick jag till Petra och var där i några timmar. Igår åkte jag med Roisin och barnen in till Ballina. De skulle in och simma. Jag gick omkring i stan och shoppade lite. Pennys är verkligen superbilligt på vissa saker. För endast 26 Euro fick jag ett par jeans, en t-shirt, en väska, 40 hårsnoddar och en burk läppbalsam. Jeansen är billiga. Finns nästan inga som kostar mer än 20 Euro. Jag gick också in på ett apotek och köpte nagellack för 1.29 Euro styck.

Idag skulle jag egentligen vara ledig men eftersom jag ska åka till Cork på fredag eftermiddag så hinner jag inte jobba och då jobbade jag några timmar idag istället. Jag hade bara hand om Grace och Emily för Kate sov över hos mormor. Vid 4 kom Kate och mormor och tog med oss till en lekplats där barnen lekte i nästan 2 timmar.
Sedan åkte vi till sjön och kollade. Efter det åkte vi till Enniscoe. Jag och barnen hade en tävling om vem som kunde samla flest kastanjer. Grace vann överlägset. Hon var den enda som verkligen samlade kastanjer. Kate koncentrerade sig mest på att komma upp i ett träd för att kunna ta kastanjerna direkt från grenarna. Jag försökte klappa några kalvar som gick i en hage bredvid. Emily hittade björnbär som hon plockade istället.



Kate



Grace gör läxorna




Emily

14 september

Publicerad 2011-09-15 00:43:13 i Allmänt

Orkar inte skriva så mycket om vad jag har gjort idag. Började klockan 2 så jag gick en tur till affären och handlade lite godis på förmiddagen och så städade jag och förberedde middagen. Mycket enklare att städa när det inte är tre ungar som springer omkring i sin kära, nya stövlar..
Kollade på Meet Joe Black förut. Rätt bra film. Det trodde jag faktiskt inte.
Nu ska jag sova.
God natt!

13 september

Publicerad 2011-09-13 23:19:20 i Allmänt

Idag har jag jobbat mellan 2 och 7. Allting gick bra förutom när jag diskade efter maten. Jag hade inte diskat många bestick innan jag såg att det var massa vatten utanför köksfönstret. Jag frågade Kate om det var okej och det var det inte. Det var brunnen som hör till köket som hade svämmat över. Jag bad henne ringa till John och förklara vad som hänt, för jag visste inte hur jag skulle förklara vad som var problemet. Vi fick order om att använda så lite vatten som möjligt. Det var lättare sagt än gjort eftersom jag hade nästan all disk kvar. Det var från frukosten, lunchlådorna och middagen. Men det löset sig tillslut och jag var tvungen att låta vattnet svämma över lite till.
Vid 8 kom Petra över och vi tog oss en cykeltur på en timme. Jag tror turen är ungefär 6 km lång. Det var jättefint för solen höll på att gå ner så himlen var rosa och orange. Turen går förbi hennes hus så vi åkte in dit så hämtade Petra en ficklampa och en reflexväst för det var nästan mörkt då och så gick hon istället.
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av Glee och sedan sova. :)



Berget Nephis. Jag tror det stavas så.




Petra i sin bästa cykel-outfit :)

23.23

Publicerad 2011-09-13 00:30:25 i Allmänt

Ska strax gå och lägga mig. Idag hade jag ansvaret för barnens läxor. Det är minsann inte så lätt när en av dom inte vill göra dom, en av dom är 4 år och egentligen är för liten för sånt och när en av dom bara pratar hela tiden.
Det var inte mycket läxor dom hade men det tog en och en halv timme! Emily hade läxor som var typ ord som rimmar med "ram" och sedan skulle hon rita något som rimmade på "eat" I brist på annat så sa jag och Kate att "meat" rimmar på "eat". Då var bara problemet: hur ska en fyraåring rita kött?! Tillsist blev det en kycklingklubba. Hoppas läraren fattar vad det är för det lär väl Emily ha glömt tills imorgon.
När vi satt där med läxorna och allt kändes hopplöst frågar Kate mig hur det är och jag undrar vad hon menar. Hon säger att det ser ut som att jag ska börja gråta. Jag säger nej då, jag tycker bara att ni ska jobba lite bättre med era läxor. Faktum var att jag var såå nära på att börja grina!
En timme och Kate har skrivit ungefär 6 meningar på sin läxa och det är en fjärdedel a av första uppgiften och efter det hade hon 2 kvar!
Men tillslut blev det klart och Kate var noga med att jag inte skulle säga till John eller Roisin att det hade tagit så lång tid. Men det sa jag ändå.. Hehe
Imorgon är det bara jobb mellan 2 och 7 som gäller :)

12 september

Publicerad 2011-09-12 13:56:02 i Allmänt

Idag är det verkligen stormigt väder! Det blåser jättemycket och förut var det strömlöst en stund. Jag vaknade vid åtta för det blåste så mycket. Jag vet inte vad det är med mig men jag är verkligen jättetrött idag. Hoppas det inte ska bli några problem. Idag jobbar jag mellan två och elva. Igår hade jag hand om barnen själv på kvällen. De ska gå och lägga sig klockan åtta. Kvart över åtta var alla i säng. Kate mådde lite illa så hon fick någon medicin och lite 7-up så det blev inget mer med det. Tur var väl det för jag vet inte vad jag skulle gjort om hon hade spytt eller något sånt.
Jag undrar om jag ska hämta barnen på skolan sen. Som det ser ut nu så är det livsfarligt att vara utomhus.

11 september

Publicerad 2011-09-11 15:36:34 i Allmänt

Alla skriver och pratar om 9/11 och att det är 10 år sedan detta hemska terrorattentat inträffade. Men jag ska istället skriva detta:
Denna filuren som är bredvid mig på studsmattan fyller 10 år idag!!
Kan inte fatta att det redan har gått 10 år.. GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN RASMUS!

Lördag

Publicerad 2011-09-10 22:43:16 i Allmänt

Idag har jobbet varit ganska enkelt men ändå är jag helt slut! Jag, barnen och mormor åkte till simhallen vid 11 och kom hem vid halv 3 ungefär. Jag var inte i och badade så mycket utan satt mest och höll ett öga på Grace och Emily. När vi kom hem hade jag slutat "förmiddagspasset" så jag fick en tallrik mat och gick upp till rummet och kollade på film tills jag skulle börja igen vid 6. Då sopade jag bara av golven lite, diskade och kollade på TV med Kate och Grace. Emily hade åkt till mormor och ska stanna där inatt.
Nu är jag helt slut och funderar på att gå och lägga mig om en liten stund. Klockan är bara nästan kvart i 10. Men då får jag sova ut för imorgon börjar jag klockan 8 igen.
Imorgon ska jag också ringa och (kanske) sjunga för en viss person som fyller 10 år. :)

Alburn Road

Publicerad 2011-09-09 23:24:51 i Allmänt

Idag började jag jobba klockan 3 men barnen kom inte hem förrän vid 5. Kate hade ridlektion och Emily och Grace var med Roisin in till Ballina. När dom var borta passade jag på att städa hela nedervåningen. Sopa och blöttorka golven. Det känns att jag börjar bli sjuk för när jag städade blev jag jättesvettig av att gå och sopa golven och det var inte så att jag ansträngde mig särskilt mycket heller. Yr blev jag också..
På förmiddagen åkte jag till Petra en sväng. Hon bor en bit bort så det tar kanske 20 minuter att gå. Jag tänkte gå dit men när jag sa att jag skulle dit så fick jag skjuts av John istället. Och tur var väl det för jag hade bestämt för mig att man skulle svänga vänster i en korsning men det var höger man skulle. Jag och Petra kom överens om att hon ska ta med sig Joy, ett av barnen hon passar som är 3 år, någon förmiddag så kan Joy och Emily leka.

Ikväll kollade vi på filmen Coraline. Den var faktiskt lite "hemsk" för att vara en animerad barnfilm. Jag tog på svensk text och dom tyckte det var kul att läsa den då och då. Två ord som fastnade var dumbom och hejsan. Efter filmen satt John, Kate och Grace och sa "Hejsan dumbom" i säkert fem minuter.
Imorgon ska jag börja vid 8 och vid halv 11 kommer mormor och hämtar oss för vi ska in till simhallen. Flickorna har simlektion men Kate har en timme och sedan är det en och en halv timme tills Grace och Emily ska ha sin. Det kommer bli en lång dag känns det som..

Här är en bra låt av Ulrik Munther :)

9 september

Publicerad 2011-09-09 12:03:42 i Allmänt

Idag börjar jag vid 3. Innan jag börjar ska jag gå till Petra en stund. Det tar nog en halvtimme att gå, om jag hittar rätt alltså.  Måste ta och tvätta lite kläder också..

Jag bjuder på en kul video från Celebrity Big Brother :)

Of Mice And Men

Publicerad 2011-09-08 21:33:12 i Allmänt

Jag ska strax kolla på filmen Of Mice And Men. Jag läste boken i nian men har inte sett filmen. Det ska bli intressant. I eftermiddags gick jag ut på en promenad. Tilly blev alldeles till sig när jag kom ut och studsade glatt före mig. Hon vet verkligen att hon inte får gå någonstans själv för hon är alltid lös ute men går ingenstans om det inte är någon som ska ut och gå. På vägen tillbaka såg jag en räv i en hage och fick ett kort på den men när jag skulle över vägen för att ta ett kort till så kom en bil så jag fick vänta. När jag kollade nästa gång var räven borta. Typiskt..
Ont i halsen har jag också.. :(



Emily stod i fönstret och viknade hej då när jag gick.



Tilly, lika glad som vanligt men hon gillade fortfarande inte kameran.



Räven som knappt syns på bilden.

Torsdag

Publicerad 2011-09-08 15:40:53 i Allmänt

På förmiddagen när jag kom ner i köket och skulle äta frukost frågade John om jag ville åka med på en tur sen när Emily kom hem från skolan. Han ville visa trakterna lite. Men det enda villkoret för att jag skulle få följa med var att vi skulle lyssna på några Elvis-låtar innan vi åkte. Vi åkte till en gammal herrgård av något slag som en engelsman hade byggt för ett par hundra år sedan eller nåt. Han gick och pratade om att engelsmännen gjorde si och dom gjorde så mot irländarna. Jag gick typ bara och höll med. Fattade inte så mycket av vad han pratade om. Jag kan inget om den irländska historien. Emily gick istället och var fascinerad över kastanjerna som fanns där. Hon plockade fickorna fulla med kastanjekärnor. Sedan gick vi in på ett café som fanns där och köpte kaffe, te och varsin liten påse med chips.
Till helgen kommer jag jobba lite extra för Roisin ska till Polen på ett uppdrag för jobbet så det blir jag och "mormor" som ska ta han dom barnen i helgen. John ska köpa några filmer ifall jag behöver en paus ibland så är det bara att sätta dom i soffan och starta en film.
Jag hoppas jag kommer bra överens med mormor. John sa att hon kan vara rätt otrevlig mot au pairerna men att jag inte ska ta det personligt.
Nu ska jag se på en film och sen ska jag höra med Petra om hon kanske vill hitta på något ikväll. :)

7 september

Publicerad 2011-09-07 17:35:17 i Allmänt

Ledig idag. Jag, Roisin och Emily åkte in till Ballina. Där visade hon runt lite och sedan åkte vi till Pennys och kollade lite. Där var verkligen jättebilligt! En fin väska för 10 Euro och ett par skor, typ Uggs för 7. Funderar på att köpa dom när jag får lön.
Sedan åkte vi till biblioteket och fixade ett lånekort till mig och jag lånade ett par böcker och en film. Får se om jag hinner läsa ut dom på tre veckor.
Roisin ska kolla upp om jag får köra bil med det körkortet jag har. Sedan ska jag prova att köra och när jag vill så får jag köra in till Ballina eller Crossmolina. Hoppas det ska gå bra. Ska bli kul att köra bil igen.
Nu ska jag nog gå ner och kolla vad barnen gör och kanske leka med dom lite. Det är ingen idé att gå ut och ta en promenad får det kan börja regna när som helst.
Nästa gång jag är inne i Ballina så ska jag köpa en liten spegel. Så slipper jag spegla mig i mobilen eller webkameran. Det är jobbigt att gå ner för att sminka sig. :P

Dag 2

Publicerad 2011-09-06 22:52:38 i Allmänt

Andra dagen på jobbet avklarad. Arbetsdagen började med att bädda flickornas sängar och sedan göra lite lunch. När jag hade gjort lunchen och Emily hade ätit upp halva gick vi till skolan för att hämta Kate och Grace. Sedan var det dags för mat igen och idag åt alla utan några protester. Kate och Grace fick spela på mina mobiler undertiden jag städade upp i köket och dammsög nedervåningen.
Idag hjälpe jag dem med läxorna också men det blev inte mycket gjort för de ville se en film men sen kom John hem och hjälpte dem med det som var kvar av läxorna.
Sedan skulle de ha mobilerna igen och jag gömde dem innanför tröjan så dom fick ner mig på golvet och sen satt alla tre på min mage och mina ben och försökte hitta mobilerna.
Helt plötsligt börjar Emily prata om blod och att jag ska gå till spegeln och kolla mitt öra. Då är det någon av dom som har råkat riva mig i örat utan att jag kände det. Tur att det inte blödde länge.
Sedan såg vi på Narnia och prins Caspian och åt mackor med tonfisk på.
Imorgon ska Roisin ta med mig in till Ballina efter att Emily har slutat skolan vid 12. Vi ska till biblioteket och fixa ett lånekort åt mig och så ska vi in till några affärer så får jag kolla där lite också.
Nu ska jag kanske äta en påse chips som jag fick av Roisin förut och kolla på ett par avsnitt av That 70's Show.
Sova tidigt ikväll och komma ihåg att stänga av filten är en bra idé för jag är helt slut!

God natt!

Tisdag

Publicerad 2011-09-06 12:58:31 i Allmänt

God morgon!
Jag ska börja jobba om två timmar. Idag ska jag nog damsuga och kanske moppa golven på nedervåningen. Klockan tre ska jag hämta Kate och Grace på skolan. Regnar det jättemycket har jag fått order från John att sätta Emily i soffan framför TVn undertiden jag hämtar de andra. Laga mat ska jag göra idag också.. Kan bli lite svårt eftersom jag inte vet hur de brukar äta maten. Potatis tillexempel brukar de nästan alltid mosa, korven ska vara nästan bränd för att den ska vara klar. Tur att jag har Kate att fråga om det är något.
Igår flyttade jag in i huset. När jag skulle lägga mig var sängen jättevarm och då kom jag på att Roisin hade flyttat in den elektriska filten också. Snacka om att det var varmt! Man måste stänga av den innan man går och lägger sig för annars kan man bränna sig. Stängde jag av den? Jag trodde det ja. Men jag hade inte stängt av helt så det var på högsta värmen! Jag vaknade vid 7 och sängen var kokhet. Jag kunde knappt ligga ner. Tur att jag inte hade bränt mig på benen iallafall. Så det var bara att stänga av filten och vänta på att sängen skulle svalna av lite innan jag kunde sova igen.
Imorgon och på torsdag är jag ledig sen jobbar jag tillochmed torsdag nästa vecka och då är jag ledig fredag till måndag klockan 2.

Stormigt..

Publicerad 2011-09-05 22:28:32 i Allmänt

Nu har jag kommit hem från en annan au pair som jag träffade idag. Hon heter Petra och är från Tjeckien. Verkar vara jättesnäll. VI ska träffas någon mer dag denna veckan.
Nu har jag flyttat in i huset också. Jag är den som bor närmast bredbandet så jag kommer ha bäst mottagning. Hehe..
Första dagen på jobbet var bra. Jag hjälpte John att göra iordning middagen så visade han var allt fanns. Han pratade också om att när jag innan jag åker hem ska jag vara irländsk. Då kommer jag vara alkis och vara gift med en irländare. Han sa att jag säkert kommer att gifta mig med John eller Edward, haha det tror jag säkert..
Nu är det typ storm ute. Roisin sa att det är tur att jag inte ska sova i villavagnen nu för den bara gungar! Hon har burit saker från villavagnen in till mitt rum halva kvällen. Jag ska även få en vattenkokare och kanske ett litet kylskåp.

5 september

Publicerad 2011-09-05 13:00:30 i Allmänt

God morgon!
Nu har jag fått internet på min dator. Det tog oss 2 timmar att få det fixat. Senare idag ska jag få mitt nya mobilnummer och då kommer jag att använda det istället för mitt svenska för jag har bara pyttelite signal i ena soffan. Igår kväll satt jag, Roisin och John och kollade på en film på TVn och John satt och kollade på Jedward-videor. Dom fick reda på att jag gillar Jedward och Roisin sa att dom är i Castlebar och spelar rätt ofta. John kollade upp när dom är här nästa gång och det är den 10 november. Roisin som är polis ska se om hon kan fixa så att jag får träffa dom! :)
De hundarna som hade bitit fåren var 2 boxervalpar på 6 månader så nu har dom bara en hund kvar. Hon heter Tilly och John hittade henne halvdöd på vägen för 12 år sedan. Hon är jättesöt!



Detta berg har deras tidigare aupairer bestigit. Ska försöka göra det jag också :)



Tilly, hon tyckte inte om kameran..

4 september

Publicerad 2011-09-04 14:00:26 i Allmänt

Jag har fortfarande inte fatt internet till min dator men John skulle forsoka fixa det ikvall. Jag mar lite battre nu men det kanns fortfarande inte helt okej. Ska forsoka bo i villavagnen  inatt ocksa och se om jga vanjer mig men jag tror nog att jag flyttar in imorgon eller nagot. Imorgon ska jag borja jobba. Jag jobbar 2 till 9 och jag borjar klockan 2 varje vardag och de helgerna jag jobbar sa blir det mellan 8 och 1 och sedan mellan 6 och 9 pa kvallen igen.
Nu sporegnar det och nar det har lugnat ner sig ska jag in och ta en dusch tror jag. Kanner att jag behover frascha upp mig lite nu. Sedan ska jag nog in till huset och lara kanna barnen lite och kanske ge dom presenterna jag hade med. Eller sa ger jag dom imorgon. Det ar synd att det regnar sa for jag hade tankt att ta en promenad sen och se om det finns nagonstans jag kan fa tackning pa mobilen. Jag har inte det nagonstans! Jag stod och vantade pa bussen igar i Galway. Det var mitt i stan och det var noll tackning. Tur att jag ska fa ett irlandskt sim-kort imorgon.

Mayo

Publicerad 2011-09-04 00:20:45 i Allmänt

Nu ar jag framme i Mayo. Jag kom till busstationen i Ballina vid 20 over 7 och dom skulle hamta mig vid 8. Snacka on att det var kallt! Jag trodde inte att bussen skulle vara framme sa tidigt. Jag har inte internet an men John, pappan i familjen ska fixa det imorgon. Jag kommer sakna familjen i Cork. Barnen var sa sota! Igar nar vi at middag sa fragade Ciaran som ar 6 ar om jag skulle aka hem och jag svarade att det skulle jag och han bara: Aaah, noo.
Sott! Idag nar vi var pavag till busstationen i Cork sa satt Cillian som ar 4 ar och sa att jag inte maste aka, jag kan stanna hos dom om jag vill. Jag kommer nog halsa pa dom snart igen! :)
Jag maste erkanna att jag ar lite smaledsen nu. Det ar nog for att jag ar trott efter resan pa 7 timmar och att jag sitter har helt sjalv i en villavagn. Den ar mysig, det kan jag inte saga nagot annat om men det ar val det att jag sitter har helt sjalv och det ar jag inte van med. Jag far antingen vanja mig med det eller sa far jag flytta in till ett rum i huset.
Det ar 3 flickor jag ska ta hand om. De ar jattesnalla sa det ska inte bli nagra problem. Nar jag kom hit sa hade dom en kris for att deras hundar hade bitit grannens far men ingen av dom hade dott. Men hundarna ar nu i himlen i allafall. Synd att jag inte fick traffa dom.
Nu ska jag nog titta lite pa TV och sen forsoka sova lite.
God natt!

Cork

Publicerad 2011-09-01 11:38:10 i Allmänt

God morgon!
Igår kom jag till Cork efter 2 timmars flyg och nästan 3 timmars tågresa. Det var rätt jobbigt men det var tur att jag inte behövde byta tåg och så. Det var raka spåret till Cork. På kvällen så åkte jag och Therese med Martin in till Cork så visade han oss runt där. Det var jättefint på kvällen! När vi hade gått runt där i över en timme så åkte vi till deras äldsta sons skola för att hämta honom. Han måste tydligen åka till skolan 3 timmar på kvällen några dagar i veckan för att göra läxorna för annars gör han dom inte hemma.
Imorgon är Therese ledig och då ska vi åka in till Cork och kolla där. Synd bara att jag inte har plats för något i mina väskor så jag kan inte köpa något..
På lördag ska jag åka vidare till Mayo och då blir det antagligen en tågresa tillbaka till Dublin och sedan åka tvärs över landet för att komma fram 6 timmar efter att jag lämnar Cork! Det blir en jobbig dag! Jag vet inte riktigt vad vi ska göra idag, Therese jobbar så jag kommer nog att vara med henne när hon jobbar.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela