sonnesystem

25 Juni

Publicerad 2012-06-25 12:41:57 i Allmänt

Det är redan ett halvår sedan det var jul. Tiden går snabbt..
Idag jobbar jag från 08.00 till runt 20.30. Barnen är griniga idag. Det gäller att tänka "Bara 3 dagar kvar sedan är det barnfritt i 12 dagar!!!" Imorgon jobbar jag 7 timmar och på Onsdag 10 timmar. 
Idag är det tvätt av kläder som gäller. När jag hade sorterat mina kläder någorlunda okej så blev det fyra högar jag ska tvätta. Varje tvätt tar 2 timmar och det finns inget snabbprogram. Har jag räknat rätt så kommer sista tvätten vara klar klockan 5 i eftermiddag! 
 
I Lördags var det Maries sista utgång här. Det var en toppenkväll. Det började med Spanien - Frankrike på Door 51 och när vi hade konstaterat att det var dött på Door 51 efter matchen så gick vi till An Brog och dansade tills klockan var 2. När Nadine, Marie och Julie hade åkt hem så blev det glass på McDonalds. Det är ett måste! På väg dit träffade Erwan några svenskar som han har träffat några gånger. Det kom fram att en av dom är från Högsäter! Lite coolt tycker jag, jag vet exakt vilket hus han bor i också. Haha! Vi stod och pratade i ungefär 20 minuter och kom fram till att vi kanske ses på Fredag om vi ska på Pubcrawl. 
 
Igår låg jag i sängen heeela dagen och kollade på Supernatural. Jag tror jag såg 10 avsnitt. 
 
Nu ska jag se om det finns något sött någonstans att äta. Nackdelen med att jobba hela dagen är att jag är i köket och har inte mycket att göra. Då äter jag istället. Icke bra. 
 
 

20 Juni

Publicerad 2012-06-20 11:45:09 i Allmänt

Nu är det inte många dagar kvar till 12 dagars semester. Ska bli skönt! Undra bara vad jag ska hitta på när familjen har åkt. Tur att jag har Ernie som sällskap innan mamma, Madde och Therese kommer hit. 
Igår sa jag hej då till Amelie. Vi skulle träffas klockan 12 men hon hade hela dagen uppbokad med att säga hej då till folk så hon hann bara träffa mig i en halvtimme. Synd bara att hon kom en kvart försent. Men hon kommer hit i slutet av Juli så då ska vi träffas igen. 
Det är en ny au pair någonstans här också. Ali pratade med mamman i hennes familj igår och hon ska få mitt nummer så vi kan träffas någon dag. Hon är från Frankrike och ska stanna över sommaren.
 
 
Jäklar vilken dålig kvalitet det blev på den bilden. Denna boken köpte jag igår. Kunde inte låta bli! Det är den tredje i en serie på 5 eller 6 böcker. Jättespännande!

17 juni

Publicerad 2012-06-17 12:53:51 i Allmänt

Nu är det bara 13 dagar kvar tills systrar + mamma kommer hit! Ska bli så kul! Jag får ju eventuellt ha bilen den veckan dom är här. Saken är den att jag inte ens vet vad vi ska åka och kolla på. Kanske åka till Kinsale? Schull var ganska fint också.. Blackrock Castle skulle jag också vilja gå in i. Jag har ju cyklat förbi det flera gånger och det ser få fint ut.
Snart slutar jag jobba för dagen. Det är rätt lugnt nu för största kusinen är här och då sysselsätter dom sig själva. Annars hade jag fått stå ute och knuffa på när dom ska gunga. Det räcker inte med 5 minter var utan det ska vara minst 20 minuter var! 
Igår var jag ledig hela dagen då åkte jag in till stan och lämnade tillbaka mina kära skor som jag köpte i fredags. Dragkedjan gick sönder och när jag skulle byta så fanns det inga kvar i min storlek! Jag gick omkring och kollade ett par timmar och sedan åkte jag hem och låg i sängen och kollade på första säsongen av Supernatural resten av dagen. Den serien är faktiskt läskig. Särskilt ett avsnitt som handlade var om några som sa Bloody Mary tre gånger i badrumsspegeln. Jag tål verkligen inte sånt! Jag vet inte varför men jag klarar inte av filmer där man ser spöken i speglar!

Dagens låt! :D

Alex Day - Good Morning Sunshine
http://www.youtube.com/watch?v=EDi3Dj-PUJQ

14 Juni

Publicerad 2012-06-14 16:10:51 i Allmänt

Det regnar!!!!
2 av barnen leker och den tredje sover middag. Ett perfekt tillfälle att ta en kopp kaffe och kolla lite på kläder och skor på Internet! ^^
Jag sitter och kollar på New Looks hemsida. Affären finns ju inne i Cork men jag brukar aldrig hitta något där inne.
Men i söndags hittade jag faktiskt en sak som jag funderar på att köpa. Så fort jag tog ut den från klädstången utbrast Marie och Nadine "Den där är SÅ Caroline!"
Nu blev bilden jätteliten men det är denna jag pratar om. Jag gillade den på något sätt. Synd bara att den påminner lite om en pyjamas. Kostar 29 Euro
Jag hittade också ett par boots som jag ska köpa imorgon eller i helgen. Jag hoppas de finns i affären bara..
Kostar 29 Euro.
Men det är bara en av sakerna jag ska köpa! Denna veckan ska jag spara pengar. Så jag ska inte ut i helgen. På Söndag ska jag och Kathrin på bio. Nadine är i Tyskland denna helgen och Marie jobbar. Kanske ska fråga Julie? Vi glömmer av henne hela tiden, men det är nog bara för att hon är "ny" haha.  :P

13 Juni

Publicerad 2012-06-13 14:36:09 i Allmänt

God eftermiddag!
Om en halvtimme ska jag börja jobba. Sedan jobbar jag i 6 timmar. Inte så farligt.
Igårkväll var jag helt slut! Jag vet inte vad det var med mig men jag gick och la mig 20 över 9! Jag läste i ungefär 20 minuter sedan bestämde jag mig för att sova. Imorse vaknade jag kvart i 10. Då hade jag alltså sovit i 12 timmar. Men det var välbehövligt. Tur att jag fick sova ut och ladda upp inför imorgon då jag jobbar från 7.30 till 8 på kvällen. Det blir en lång dag!
Nu ska jag äta lite lunch.
Hej då! :)

12 Juni

Publicerad 2012-06-12 20:24:10 i Allmänt

Hejsan! Nu har jag slutat jobba för dagen och jag är helt slut!
En liten sammanfattning av helgen:
Lördag.
Jag var ensam hemma heeela dagen. Det var ganska skönt. Inget gråt, inget springande omkring på övervåningen. Det hörs jätteväl och låter nästan som åska!! På förmiddagen cyklade jag upp till Blackrock och skulle springa där men orkade inte springa så jag gick ett par kilometer istället. Efter det cyklade jag hem och låg på gräsmattan och solade lite. På kvällen gick jag in till stan. Där skulle jag möta Marie, Kathrin, Nadine och Kevin på The Bailey och vi skulle se på matchen mellan Tyskland och Portugal. Tjejerna missade bussen in till stan, som vanligt. Haha.
Det var kul att höra tyskarnas kommentarer men matchen var tråkig!
Söndag.
Jag vaknade vid 11 och efter frukosten cyklade jag upp till Blackrock och cyklade längs strandpromenaden i en halvtimme. Sedan gick jag upp till slottet och köpte en fanta och efter det cyklade jag hem igen.
På eftermiddagen mötte jag Marie, Kathrin och Nadine i Cork och vi gick omkring och kollade lite.
Igår jobbade jag mellan 9.30 och 20.00.
Jag gjorde inte så mycket.Jag gick på en promenad med Euan på förmiddagen. På eftermiddagen fick jag pengar av Alison att köpa kaffekapslar till kaffemaskinen och så tog jag med mig Sophie och åkte buss in till stan. Det är minsann inget billigt kaffe vi dricker här! 18 paket med ungefär 10 kapslar i varje gick på 66 Euro!!
Idag var det jobb mellan 8 och 12. Efter det tog jag en cykeltur igen. Blackrock-rundan. Den är jobbig men den enda rundan jag vet. Sedan jobbade jag mellan 3 och 6.  Eftermiddagen var ganska lugn. Det var lugnt fram till det att Sophie ville ha en kaka och jag sa nej. Då stod hon vid ytterdörren i 10 minuter och grät och ville att Alison skulle komma hem. Hon hade varit och hämtat Emma som var hon en kompis. Som alltid när Emma har varit någonstans efter skolan så var det storgrina för minsta lilla småsak som gällde. Men det är enbart när Alison är hemma som hon beter sig så. Aldrig annars.
Jag bjuder på ett par bilder från i Lördags också :)
Ett vackert Cork på kvällen
Tyskland!! :)
Erwan ville inte vara med på kort. Som vanligt :P

8 Juni

Publicerad 2012-06-08 21:37:16 i Allmänt

Jag har seriöst träsningsvärk från den pyttelilla träningen jag gjorde igår!! Herregud, det är skamligt! Imorgon har jag tänkt att cykla till Blackrock och sedan gå på strandpromenaden som är där. Jag blir motiverad att ut och gå (försöka spring) och cykla tackvare Eric som tävlar triatlon nästan varje helg och Alison som kör spinning 2 dagar i veckan och är ute och springer nästan varje dag. Eric tycker allt att han ska träna mig inför Dublin maraton som är i Oktober. Vi får allt se hur det går med det..
Idag jobbade jag mellan 8 och 10 och sedan mellan 2 och 6. När jag var ledig gick jag in till stan och handlade lite. Jag hade tänkt att köpa en jeansjacka på H&M för 24.90 Euro men istället köpte jag ett par svarta jeans och en beige cardigan på Penneys för sammanlagt 25 Euro. Inte så farligt tycker jag. 11 Euro för ett par jeans är ju jättebilligt! Storlekarna där är också lite större än i andra affärer så jag har en storlek mindre på både kläder och skor, känns rätt bra ;)
Imorgonkväll ska jag träffa Marie, Katrin, Nadine och Kevin på The Bailey. Vi ska nämligen kolla på EM-matchen mellan Tyskland och Portugal. Jag är ju sååå intresserad av fotboll! Men jag lovade att heja på Tyskland om dom hejar på Sverige. Efter det ska vi kanske till en nattklubb eller så stannar vi på Bailey.
Klockan 9 ska jag nog titta på en film som går på TVn, vet inte riktigt vad den handlar om, men det var något om andra världskriget, tror jag.
God natt! :)

7 Juni

Publicerad 2012-06-07 15:21:17 i Allmänt

Här regnar det!! Det har regnat nästan konstant sedan måndagkväll. Inte okej! Jag börjar bli trött på att bara sitta inne och inte göra någonting. Förut hittade jag en hemsida med träningstips. Det fanns en som hette Insanity workout eller något liknande. Det var 7 olika övningar som man skulle göra alla, en minut var, tre gånger. Jag gjorde 3 av dom i knappt en minut var. Helt sjukt vad jobbigt det var!! Nu förstår jag varför det kallades insanity.. Jag hoppas på bättre väder imorgon.
På förmiddagen jobbade jag mellan 8 och 12. När Alison var på spinning passade jag på att baka Flapjacks, vika lite tvätt och titta på ett avsnitt av Vänner.
När jag skulle byta blöja på Euan sa jag till honom att följa med upp så gick han upp för trappan själv. Jag stod och väntade på honom i hans rum och så hörde jag honom komma upp för trappan "Bappy, bappy, bappy" Alltså "nappy, nappy, nappy" Så kul det lät!
Nu ska jag gå och göra iordning lite lunch och sedan jobba mellan 3 och 6! :)

3 Juni

Publicerad 2012-06-03 18:40:02 i Allmänt

Jag är helt död idag! Igår kväll träffade jag och Therese Marie, Katrin och Nadine på The Bailey. Det var 21-årsgräns men vi känner en av vakterna så står han där så kommer vi alltid in. Efter ett tag kom Erwan också och efter yttligare ett tag kom Georgina, Noemi och Julie. Vi kom hem lite efter 3 och somnade vid halv 4. När klockan är halv 9 vaknar jag och kan omöjligt somna om. Härligt.
Idag har jag och Therese gått omkring i stan och handlat lite. När vi skulle hem var hela centrum avstängt och det var typ som en kyrkparad. Det var präster och kyrkfolk som gick där. Nästan längst bak i ledet var det några som gick med ett vitt tält och under där gick en präst eller någon som är högt uppsatt i kyrkan för när han gick förbi så var det jättemånga som knäböjde. Sedan hade dom en gudstjänst på Grand Parade. Det var lite coolt men vi hade verkligen ingen aning om vad som pågick!
Thereses bästis Ernie
"Det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder" Georgina och Noemi körde med gummistövlar.

2 Juni

Publicerad 2012-06-02 10:20:38 i Allmänt

Äntligen lördag! Det är långhelg denna veckan. Arbetsveckan börjar inte förrän på onsdag. Men jag jobbar ändå! Jag började vid klockan 4 igår eftermiddag och jobbar till runt 4 idag. Alison har jobbat hela natten och Eric åkte igårkväll för han ska ha en tävling idag och ville inte åka hemifrån jättetidigt imorse. I eftermiddag kommer Therese hit och ikväll ska vi till The Bailey. Det är en hiphop-festival i stan denna helgen som vi ska kolla in också. "Farmor" eller "farfar" ska eventuellt ta med Emma och Sophie en stund idag, då ska jag gå in till stan med Euan och möta Therese. Jag ska också passa på att handla lite. Så jag hoppas att dom kommer och hämtar flickorna. Känner att det blir lite mycket att ta hand om alla tre hela dagen!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela