sonnesystem

29 November

Publicerad 2012-11-29 17:01:09 i Allmänt

Hej hej!
Idag slappar jag för fulla muggar! Jag jobbade mellan 8 och 10 och jag börjar jobba vid halv 5 igen. Så jag har suttit vid elementet det mesta av dagen.
Igår jobbade jag från 8 på morgonen till halv 9 på kvällen. Så det var en intensiv dag. Men barnen skötte sig okej så det var bra det.
Therese var här nästan hela dagen också och höll mig sällskap.
Här börjar det bli "kallt" om dagarna nu. Men Eric tycker att det verkar vara förjäkla kallt i Mellerud. Han har Melleruds väder inställt på sin mobil och kollar det ibland. För det mesta när han kollar det så säger han "Ooooh, it's cold in Mellerouud!" Fast denna veckan var han helt förundrad över att det kommer vara MINUS 7 grader på DAGEN! När det är så kallt här så är det väldigt kallt!
Nu ska jag ta och slappa lite till innan jag börjar jobba igen! :)

27 November

Publicerad 2012-11-27 13:44:41 i Allmänt

God förmiddag :)
Nu sitter jag och slappar lite efter att vi hämtade Sophie på skolan.
I morse var jag själv med barnen. Sophie fick för sig att hon skulle äta Weetabix med nötter i. Jag och Emma sa att hon inte kommer tycka om det för hon är jättekänslig när det gäller nötter. Hon är inte allergisk eller så. Tycker bara inte om dom. När hon hade ätit två skedar börjar hon kräkas! Så jag slängde upp henne på diskbänken ifall hon skulle spy igen. Hon spenderar de kommande 20 minuterna där uppe och sitter och småspyr, Jättehärligt. Verkligen. Men sen var hon okej, efter att hon hade fått upp allt..
Jag visste att hon inte gillar nötter, men SÅ extremt hade jag ingen aning om!
Efter dom hade gått till skolan så städade jag upp i köket och sedan tog jag Euan i barnvagnen och gick på en timmes promenad. Härligt! :)

26 November

Publicerad 2012-11-26 19:34:16 i Allmänt

Då var första dagen på denna arbetsveckan avklarad! Jag jobbade ett par timmar på förmiddagen och sedan ett par timmar nu ikväll.
Helgen var bra. Fredagen gick vi till pub crawl. Lika kul som vanligt.
Lördagen jobbade jag några timmar på förmiddagen. När jag hade slutat träffade jag Alexandra och Therese inne i stan så åt vi lite lunch och kollade i affärer. På kvällen var jag barnvakt. Då kom Therese hit och gjorde mig sällskap. Vi kollade på Pretty In Pink, åt chips och drack lite vin. Therese sov över här och på Söndagen blev vi väckta av Emma och Sophie som kom in på mitt rum, av någon anledning. Dom hoppade upp i sängen och härjade omkring i nästan en halvtimme innan de gick ut igen. Då var man ganska vaken efter det!
På eftermiddagen kom vi på att vi skulle gå och kolla på Breaking Dawn Part 2. Den var faktiskt bra! Den var lite muntrare än de andra filmerna.
Efter bion gick jag hem i spöregnet. Annars hade jag fått vänta i en timme på bussen. Det kände jag inte riktigt för..

Nu ska jag kolla på gårdagens avsnitt av Misfits. Förra avsnittet slutade ju inte så roligt så jag är spänd på att se hur detta är!

23 November

Publicerad 2012-11-23 14:01:00 i

Hejsan! Äntligen Fredag. Fast denna veckan har gått väldigt snabbt. För en stund sedan kom jag hem från stan. De första julklapparna är inhandlade. Inte en dag för tidigt! Jag fick också äntligen tummen ur och köpte sockar. På New Look fanns det jättesöta julsockar som kostade €5 för 3 par. Det var jag för snål för så jag gick till Penneys istället och där fanns 5 par för €3. Så det fick bli dom istället. Nu är jag ledig fram till halv 5 och då ska jag bara jobba i ett par timmar. Sedan bär det av till Pub Crawl :D

22 November

Publicerad 2012-11-22 14:32:33 i

Hejsan! Nu sitter jag på Jump och dricker en smoothie. Så gott! Det är skitväder här och jag drar mig för att gå ut igen.. Igår efter gymmet glömde jag busspengarna hos Therese så det var bara att traska hem. Det tog "bara" en timme. Gjorde ett stopp på vägen för att hämta Alisons mobil som hade varit på lagning och så gick jag in till 3butiken och fick mitt internet till mobilen fixat. Jag vill ju inte betala 20 euro i månaden för gratis internet som jag inte kan använda!
Sander tyckte att jag och Therese ska hänga med dom ut ikväll men jag tror nog inte det. Får nog fundera på det resten av dagen :P





21 November

Publicerad 2012-11-21 10:19:43 i Allmänt

God morgon!
Jag ska strax börja jobba. Det är bara en halvtimme nu på morgonen och efter det ska jag åka till Therese och sen ska vi till gymmet! Ska bli kul att se hur det är. Och jag hoppas det inte blir en engångsgrej.
Igår kväll var jag på Beerpong. Jag och Therese spelade inte så vi var moraliskt stöd åt de andra vi var med. Ingen av dom hade spelat tidigare. Det gick inte särskilt bra för något av lagen så efter det spelade vi foosball i ett par timmar. Jag är helt värdelös på det men det var kul!

19 November

Publicerad 2012-11-19 14:18:33 i Allmänt

Måndag igen! Denna helgen gick väldigt fort. På fredagen skulle vi på en födelsedags fest som började klockan 9. Bussen var 40 minuter försenad och när vi väl kom fram så var det ingen där. Då åkte vi in till stan och mötte upp pub crawl-gänget. Så det var lika kul det! 
Jag jobbade nästan hela lördagen och på kvällen tyckte Kalle och Chris att vi skulle dit på en svensk middag. Det  var blodpudding och lingonsylt och sedan skulle dom ha förfest och gå ut på kvällen. Jag åt hemma och sedan gick jag dit. Det kom massa annat folk också och senare skulle några av dom på en vampyrfest så då hängde de flesta också med dit. Efter att ha varit på den festen ett tag så gick vi vidare till An Brog och var där tills det stängde. Efter det var det efterfest. Då satt vi bara och drack julmust i ett par timmar eller så. 
Kan säga att jag var helt död igår när jag vaknadepå morgonen!
Igår gick vi på bio. Jag fick ett par biljetter av Esther, en kompis till Alison, som är med och har hand om filmfestivalen. Det var en film som heter Trashed. Det var en dokumentär om vad som händer med våra sopor och hur dom påverkar miljön även om dom blir förstörda på soptippen genom bränning eller liknande. Att det går ut i naturen ändå.
Det som var det mest skrämmande med filmen var när dom var i Vietnam på ett sjukhus för missbildade barn. Ett barn var fött utan några ögon. Ett annat hade ett huvud som var så stort att det nästan inte gick att hålla uppe. Andra barn hade missbildade fötter och armar. Allt det är tack vare USA under Vietnamkriget. Då flög dom över de vietnamesiska markerna och släppte massa gifter ner på marken för att förstöra deras mattillgångar. Och de är fortfarande jättepåverkade av det och kommer vara det i ungefär 6 generationer till! Usch, det var hemskt! 
Annars var filmen rätt tråkig.
 
 
 
Jag och Kevin på Pub crawlet, Gangnam Style!
 
 
Några bilder från Lördagen :)

16 November

Publicerad 2012-11-16 10:10:00 i

God morgon! Nu sitter jag och Euan och har en lässtund. Vi läser samma böcker om och om igen. Idag jobbar jag hela dagen och ikväll ska vi på en födelsedagsfest så det ska bli kul. Igår gick jag hem till Therese och tillbaka. Det är 45 minuter enkel väg. Så jag var helt slut när jag kom hem på eftermiddagen!

13 November

Publicerad 2012-11-13 19:54:25 i

Hejsan! Nu skriver jag mitt första inlägg med min nya mobil! Det är en Sony Ericsson Xperia Arc S. Fick den som en tidig julklapp av mamma och pappa. Är väldans glad :D Nu ska jag gå och handla och sedan titta på någon film. Imorgon är jag ledig. Härligt! :)

12 November

Publicerad 2012-11-12 14:50:29 i Allmänt

Hej!
Idag jobbar jag hela dagen! På morgonen var Eric hemma och hjälpte mig med barnen. Det var tur för det var ett väldigt måndagshumör! Förmiddagen var bättre. Jag och Euan var ute och grejade i 2 timmar innan vi gick och hämtade Sophie. Vi lekte i sandlådan, gungade, spelade fotboll med Ernie, lekte i lekställningen. Vi hittade också en mask som var typ 20 cm lång. Jag la den på gräsmattan och så tittade vi på när den grävde sig ner i marken igen. Det var jätteintressant tyckte vi!
Nu sover Euan och Sophie tittar på TV. Hon tittar på kanalen VIVA som visar dagens top 40 lista för Storbritannien. Så hon har att göra ett tag!

8 November

Publicerad 2012-11-08 22:01:42 i Allmänt

Jag har slutat jobba och är helt slut! Det beror inte på att arbetsdagen har varit ansträngande, för det har den inte. Utan det är nog för att jag är förkyld. Jag vaknade vid halv 8 i morse och det kändes som om jag inte hade sovit en blund i natt!
När jag var ledig mellan 10 och 4 idag så gick jag in till stan och träffade Therese. Jag lämnade tillbaka skorna, jippie, det funkade! Men det gick tyvärr inte att sätta in pengarna på kontot. Det går bara från irländskt konto till svenskt. Inte kontanter till svenskt. Så nu gäller det att inte röra pengarna!

När jag började jobba i eftermiddags så frågade Alison om jag skulle vilja tjäna lite extrapengar. Jag svarade "ja, självklart, vad hade du tänkt dig?" Jag ska nu ta hand om barnens 4 månader gamla kusin, Cara, några förmiddagar i veckan. Joyce, fastern måste börja jobba igen och dom har ingen som kan ta hand om Cara. Det ska bli kul att se hur det är att ta hand om en så liten.

Nu ska jag spela Mulle Meck Bygger Hus, som jag fick tag på igår. Lycka! Vi hade det spelet när vi gick i fyran, tror jag, och vi spelade hela tiden! Undra om jag fortfarande tycker att det är lika kul? :)

6 November

Publicerad 2012-11-06 20:45:17 i Allmänt

Hej hej!
Nu har jag kommit hem från en promenad med Ernie. Det var bara en kort för jag kände att jag gick ut lite för snabbt efter maten. Men det var skönt med en liten promenad i alla fall!
Idag jobbade jag mellan 8 och 10 och sedan från 4 till 6. Så det har inte varit alltför ansträngande. Imorgon däremot jobbar jag hela dagen. Från lite innan 8 till ungefär halv 9 på kvällen. Men det ska nog gå bra. Therese kommer hit en stund och så är Boza, hon som städar, här så jag kommer ha lite sällskap.
Nu ska jag gå och duscha och sedan kolla på den film innan jag lägger mig! :)

5 November

Publicerad 2012-11-05 13:42:55 i Allmänt

Idag har jag varit 20 i 6 månader, bara 6 månader kvar till 21 som är den stora födelsedagen här i Irland. Idag jobbar jag nästan hela dagen. Jag är ledig en stund på eftermiddagen och då ska jag in till stan och lämna tillbaka ett par skor jag köpte igår men konstaterade att dom inte satt riktigt bra. Pengarna ska jag sätta in på banken, om det inte är för lång kö. Då får jag lite extrapengar på kontot också och det är bra.
Euan sover och Emma slutar inte skolan förran om två timmar så jag och Sophie ska sitta och rita och greja lite nu, Skön utan en liten som sabbar och en stor som bara bråkar. ;)

3 November

Publicerad 2012-11-03 10:21:37 i Allmänt

God morgon!
Ska snart börja jobba. Jag jobbar bara 3 timmar idag så det är rätt skönt. I eftermiddag ska jag in till stan och möta Therese och Alexandra så ska vi fönstershoppa en stund.
Igår blev kvällsplanerna ändrade när Therese ville att jag skulle komma hem till henne och kolla på någon film. Vi möttes inne i stan och gick till HMV och köpte en dvd box med 4 80tals-filmer.
Det var Pretty in Pink, Footloose, Flashdance och Some Kind of Wonderful. Så vi såg på Flashdance. Den var helt okej faktiskt.

2 November

Publicerad 2012-11-02 17:39:00 i Allmänt

Hejsan!
Nu sitter jag på rummet och är halvdöd efter Emmas födelsedagskalas på Supernova i Ballincollig. Hon hade det tillsammans med sin bästis och hela klassen var där, alltså runt 25 ungar! Supernova är ett lekland som även anordnar födelsedagskalas. Eftersom det bara var flickor på kalaset så hade dom "prinsesspaketet" som innebar lek i en halvtimme sedan gick dom till en skönhetssalong där dom fick naglarna målade och de blev sminkade och fick också "champagne". Efter det var det pizza och pommes och tårta.
Jag hade koll på Euan det mesta av tiden, det var det enklaste för vi var i toddler-delen av stället och det var inte så många barn där.
 
Nu ska jag slappa resten av kvällen och när jag får lönen gå och köpa lite gott och sedan läsa en bok som jag lånade på biblioteket igår. Boken heter The Rescue av Nicholas Sparks. Jag började läsa lite igår och hittills är den bra. Jag har 2 veckor på mig att läsa ut den och den är på nästan 500 sidor så jag hoppas att jag hinner!
 
Jag har börjat kolla på jobb nu också! Jag skickade in den första ansökan tidigare i veckan så nu gäller det att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Jag vet ett annat ställe som söker personal som jag nog ska lämna in CV på också.

En Halloween-bild på två häxor, en pirat och en djävul! :D

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela