sonnesystem

31 Mars

Publicerad 2012-03-31 14:27:17 i Allmänt

Redan sista mars! Det var ju inte längesedan det var nyår..
Jag ska snart in till Cork. Där ska jag möta Therese och några av de andra tjejerna. På förmiddagen gick jag in till Douglas och handlade lite. Sedan tog jag Ernie på en promenad. Jag har inte varit ute och gått med honom på över 2 veckor. Varje gång jag har tänkt att göra det så har han varit på en egen utflykt eller så har han luktat så illa att jag inte vill t med honom.

Igår jobbade jag mellan 8 och 10. På kvällen skulle jag ha varit barnvakt men Eric skulle ut med jobbet. Alison hyrde ett par filmer men vi såg bra på en av dom. Tanken var också att jag skulle hjälpa till med middagen men barnen åt tidigare för några kompisar till dom var här. När barnen hade lagt sig beställde vi Thai-mat istället för att laga något. Det var så gott!

Nu ska jag nog fixa något att äta innan jag beger mig in till stan!

29 mars

Publicerad 2012-03-29 13:25:18 i Allmänt

Hej!!
Idag är det lika fint väder som det har varit de senaste dagarna, inte ett moln på himlen på hela dagen!
Jag har jobbat mellan 8 och 12. Jag börjar jobba vid 5 igen och då är det bara för 2 timmar. Ikväll ska jag möta Therese och Noemi på The Old Oak. Det är Language Exchange så vi får se om vi kommer prata med någon där ikväll..

Igår var det en lugn dag. Jag hade sovmorgon. Jag tänkte att jag nog kommer vakna vid halv 9 eller så. När jag vaknade var det helt tyst och jag kollade på klockan. Då var den 11! Det var så skönt att sova ut. Jag började jobba vid 12. Då hade jag bara Euan. Sophie var hos kusinerna och Alison gick till skolan för att kolla på en konsert som eleverna hade. När dom kom hem var Euan i säng så jag och Emma satte oss ute på uteplatsen och spelade spel och lyssnade på musik. Jag tror hon tyckte det var kul att det bara var vi 2 för annars är antingen Euan eller Sophie med.
Jag slutade jobba vid halv 8. Efter fastnade jag vid Facebook i några timmar..

Nu ska jag äta lite och sedan ut och gå. Kanske att jag tar Ernie med mig. Han har badat i dammen igen och stinker något fruktansvärt! Kul att han tog ett dopp innan han skulle till veterinären. Stackars veterinär som skulle ta hand om Ernie..

...

Publicerad 2012-03-27 02:31:46 i Allmänt

Nu är klockan nästan halv 2 och jag ska alldeles strax sova!
Det blev mycket senare än jag trodde, men så går det när jag är inne på Facebook och bröjar chatta. Jag har chattat med samma personer mellan klockan 8 och 1. Det är ganska länge det. Vi chattade inte hela tiden men ändå.. Läxa har jag också fått. Imorgon ska jag skicka en bild till Erwan med en "Celtisk knut". Han tyckte allt att jag skulle göra den nu men det får allt vänta. Jag gjorde halva men sedan blev det fel.. Jag får göra om den imorgon!
God natt!

Bara för att han är jättebra på såna knutar..



26 Mars

Publicerad 2012-03-26 21:13:43 i Allmänt

Hejsan!
Idag har det varit riktigt fint väder. På morgonen, när flickorna hade gått till skolan, var jag och Euan ute en stund. Han har en trehjuling med ett långt skaft på där bak så kan man styra med den. Rätt kul grej. Jag satte honom i den och så tog vi en kort promenad. 6 Minuter tog det :P
När vi hade hämtat Emma på skolan satt vi ute och åt lunch. Så härligt! Man behöver inte ens jacka på sig. Men tydligen så är detta fina vädret väldigt tillfälligt..
När jag var ledig mellan 2 och halv 6 tog jag en promenad och sedan vilade jag lite. Nu ikväll har jag jobbat mellan halv 6 och halv 8. Så ansträngande! ;)

24 Mars

Publicerad 2012-03-24 11:01:05 i Allmänt

God morgon!

Idag är jag helt slut! Jag somnade vid halv 1. Klockan 4 får jag ett samtal av vissa som är på en fest och tycker att det skulle vara jättekul att ringa Carro! Det tog ungefär en timme att somna om. Klockan 7 får jag ett sms med en ursäkt att dom väckte mig. Ja, som om jag inte blev väckt igen.. Efter det kunde jag inte somna om igen.
Nu ska jag duscha och sedan äta frukost och gå in till stan.
Har nästan lust att ringa och väcka Therese men då blir hon nog inte så glad... :)

23 Mars

Publicerad 2012-03-23 22:52:45 i Allmänt

God kväll!

Nu har jag precis kommit hem från affären. Jag sprang dit och köpte en flaska cola. Jag mår inte så bra, jag vet inte varför, så jag gick dit och köpte ifall det blir värre.. :P
Idag jobbade jag mellan 8 och 10. Vid 12 träffade jag en på universitetet som ville lära sig svenska. Det gick väl sådär. Det är inte förrän jag försökte komma på vad man ska börja med som jag insåg att svenska faktisk är rätt komplicerat.
Jag började jobba vid halv 3 igen. Då åkte Emma och Alison på ett kalas. Jag passade Sophie och Euan och förberedde maten. Sedan vr jag barnvakt i ett par timmar och nu sitter jag här!
Therese och de andra är på pub crawl ikväll. Hon smsade att hon träffade på några som vi träffade förra helgen. Jag har chattat endel med dom under veckan och tycker att det skulle vara kul att träffa dom igen och så träffas alla av en slump när jag inte är med. Typiskt..

Nu ska jag se på någon film sedan sova. Imorgon ska jag in till stan och se om jag hittar billiga skor och jeans. Ska träffa Therese någon gång där också men ska nog göra det lite senare. Jag trivs med att gå omkring i min egen takt och kolla.. Så blir det när man i ett halvår inte har någon att shoppa med som det var i Mayo.. Haha

21 Mars

Publicerad 2012-03-21 23:57:14 i Allmänt

Hej!
Idag har jag jobbat mellan halv 4 och halv 8. Det var lugnt och skönt.
Jag vaknade runt 9. Efter frukosten kollade jag lite på Pretty Little Liars och sedan gick jag till postkontoret och postade ett brev. Jag gick in på ett café och köpte en varm choklad och gick hem. Den varma chokladen var något himmelskt god! Den kostade 2.90 Euro för en inte så stor kopp. Men den var god!!
  När jag började jobba tog Alison med sig Euan och gick och handlade. Undertiden bakade jag och flickorna Flapjacks och sedan lekte vi något som liknade jage. När Alison kom hem gjorde hon iordning maten som bestod av fiskpinnar, "potatis-våfflor" och kokta ärtor. Efter maten badade jag barnen. Sophie och Emma tycker det är jättekul att bada medan Euan hatar det. Det är typ bara att doppa ner honom i vattnet och ta upp honom igen. När barnen var badade började jag och Emma rita i en målarbok som dom hade fått idag. Det var med påsktema.
Jag ska snart gå och lägga mig nu. Imorgon jobbar jag mellan 8 och 12. Efter det ska jag möta Amelie, en tysk tjej som bor i Rochestown. Vi ska ta en fika och hon skulle handla lite.
  På fredag ska jag till Corks universitet. Eller ja, utanför. Jag ska ha en svenskalektion med en som ville lära sig. Får se hur det går. HAHA! Jag har ingen aning om hur jag ska göra. Det var ju en helt annan sak när jag skulle lära Kate för det var ju inte på allvar och hon brydde sig ju egentligen inte.

18 Mars

Publicerad 2012-03-19 22:56:34 i Allmänt

Hejsan!
Klockan är snart 10 och jag ska gå och lägga mig. Denna helgen har varit rolig! I lördags var det St. Patrick's Day, Irlands nationaldag, och det firades med massa gröna kläder och en parad inne i stan. Jag mötte upp Therese och de tyska tjejerna från Ballinora, Heatherfield. Vi kollade på paraden som började vid 1. Den höll på i drygt en timme. Efter det åt vi lite och gick sedan till en pub för att kolla på en rugbymatch som gick på Tvn. Dem var ganska ointressant. Det var så mycket folk och man kunde knappt röra sig där inne. När den matchen var slut gick vi till en annan pub. När vi var där började en annan match. Det var England mot Irland. Irland förlorade stort. Vi kom dit vid halv 6 på kvällen och gick inte därifrån förrän puben stängde vid 2 på natten.

Igår gick jag och Therese in till Cork och kollade omkring där lite sedan åkte hon hem.
Idag jobbade jag mellan 07:30 och 14:00. Det var helgdag idag bara för att St. Patrick's Day inföll på en lördag, och man ändå är ledig då, så la dom helgdagen idag så att folk fick vara lediga ändå. När jag började jobba var det bara Emma vaken. Eric sa att om barnen sov så behövde jag inte gå upp men hon tog med sig en liten laptop som hon får spela på ibland och så satt vi i min säng med varsin dator. Euan vaknade inte långe efter och sedan var det Sophies tur.
Therese kom hit vid 3 och då gick vi in till Douglas och jag visade henne två shoppingcentra som finns här.
När vi kom tillbaka kollade vi på The Bug Bang Theory och åt sedan middag.

15 Mars

Publicerad 2012-03-15 16:43:05 i Allmänt

Nu är jag ledig några timmar. Imorse jobbade jag mellan 8 och 12. Eller jag skulle slutat vid 12 men Ali åkte och handlade och jag hade glömt att säga att jag hade en tid att passa. Så hon kom hem lite efter halv 1 och jag skulle träffat Amelie halv 1. Ali fick panik och vi slängde oss in i bilen. Jag kom "bara" 20 minuter för sent. Vi köpte varm choklad på ett café och satt där i en timme och pratade. Jag är helt förvånad av mig själv att jag åker och träffar någon som jag aldrig pratat med förr och det är jättelätt att prata. Hade det varit typ ett och ett halvt år sedan hade jag antagligen varit så nervös att jag hade avbokat. :P
Hon har varit här i 6 veckor och kan lite svenska så hon vill att jag ska lära henne mer om några veckor. Det ska bli kul att se hur det går. Jag skulle tro att jag inte är den bästa läraren men hon kommer förhoppningsvis lära sig lite iallafall.

Jag börjar jobba igen klockan 5 och då jobbar jag till 7. Då ska jag antagligen hjälpa till med middag och bad.
Vid 8 ska jag på Language Exchange inne i Cork. Jag hade egentligen inte tänkt att åka men Therese sa att Noemi hade bjudit med henne så jag tänkte att då åker jag också då. :)

14 Mars

Publicerad 2012-03-14 21:17:00 i Allmänt

Idag har det varit en lugn dag men ändå är jag helt slut! Jag vaknade vid halv 8 av att barnen var på dåligt humör och att Alison gick omkring på övervåningen med skor med hård sula. I mitt huvud lät det "KLAMP KLAMP KLAMP BUUUUHHHUUUU UUUUÄÄÄÄHHH!" Jag städade på rummet idag. Jag fick hjälp av Ernie som såg att ytterdörren till mitt rum var öppen. Han fick tag på ett vedträ ute som han skulle ha med in och tugga på. Först la han sig på mitt täcke som låg på golvet. När jag la upp det i sängen igen la han sig på min luddiga matta istället. Snällt Ernie. Sedan gick vi på promenad. Vi gick upp till Blackrock och tillbaka. Det tog ungefär en och en halv timme.
Vid klockan 3 började jag jobba. Jag hade bara hand om Euan för Emma skulle på ett kalas och då följde Sophie med Alison dit. Det var inte så ansträngande. Jag behövde inte laga någon mat heller. Bara sätta in en lasagne i ugnen när jag ville äta.

12 Mars

Publicerad 2012-03-12 11:57:06 i Allmänt

Hej!
Nu jobbar jag för fullt. Alison jobbade natt så hon ligger och sover. Flickorna är i skolan så jag har bara Euan nu fram till klockan 12.
I lördags åkte jag, Euan och Sophie med Eric till Schull för han hade en tävling där. Han cyklade och sprang. Han kom 2a. Efter det åkte jag till Therese och vi skulle kolla på melodifestivalen men internet var så segt att vi struntade i det och kollade på en film istället.
På söndagen åkte träffade jag två franska au pairer inne i Cork. En av dom bor i Douglas så vi hade bestämt att vi skulle träffas där.
Nu i veckan ska jag träffa en tysk tjej som bor i Rochestown. Det är inte så jättelångt från Douglas. Hon håller på att lära sig svenska så jag ska hjälpa henne lite med det. Jag har också kommit i kontakt med en tjej som bor bara en liten bit från mig. Alla har jag fått kontakt med på Facebook. Det finns också ett par svenska tjejer i Douglas!

7 Mars

Publicerad 2012-03-07 23:48:18 i Allmänt

Nu har jag precis kommit hem fråm puben Sober Lane inne i Cork. Jag mötte upp Klara och så gick vi dit. Det är så att varje onsdag så träffas au pairer där. Det är inte riktigt någon bestämd tid, utan mer, dom som vill får komma och hoppas på att någon annan är där. Det blev bara jag och Klara där. Hon fick reda på att de andra hade gått hem vid halv 9. Vi kom dit klockan 9. Vi köpte varsin Cola och satt och pratade och sedan fick jag skjuts av henne hem.

Idag har jag jobbat mellan 8 och 8. Det var ganska jobbigt. Sophie hade inte skola idag så på förmiddagen hade jag både henne och Euan att ta hand om. Vi gick på en promenad upp mot Blackrock. Jag tror vi var ute i nästan en timme. Sedan hämtade jag Emma på skolan och så åt vi lunch. Efter det lekte barnen lite och jag spelade spel med dom.
Sedan skulle jag göra middagen. Efter det blev det multi-tasking som gällde. Euan fick ett snabbad och flickorna satt i badet en stund längre. När dom gjorde det skulle jag hålla koll på Euan på nedervåningen, hålla koll på flickorna som badade på övervåningen samtidigt som jag röjde undan efter maten och plockade undan massa leksaker i köket.

Nu ska jag kolla på Pretty Little Liars innan jag går och lägger mig. Imorgon jobbar jag mellan 8 och 1. Skönt! Efter det ska jag nog ut på en långpromenad. Kanske blir det att jag tar med mig Ernie, det beror på hur ont i tassen han har.
God natt!

6 Mars

Publicerad 2012-03-06 12:14:35 i Allmänt

Hej!
Idag jobbar jag mellan 8 och 10 och sedan mellan halv 3 och 5. Inte så ansträngande dag med andra ord.
När jag jobbar i eftermiddag ska jag passa Euan för Alison skulle åka till en kompis med Sophie och Emma. Så det blir ganska lugnt då.



Cupcakes som vi gjorde i fredags





5 Mars

Publicerad 2012-03-05 12:39:19 i Allmänt

Hej!
Ska bara skriva lite snabbt innan jag hämtar Sophie på förskolan.
Helgen har varit bra. Jag "jobbade" mellan 7 och 11 i lördags och efter det åkte jag in till stan för att möta Klara. Vi gick omkring och kollade och hon visade några affärer som hon tycker är bra.  Vid 3 mötte jag Therese, Marie, Nadine och Patricia och då gick vi omkring lite. Therese följde med mig hem och vi färgade håret. Jag rött igen och hon brunt. På kvällen gick vi till The Bailey en pub inne i Cork.
Igår var vi ute och gick i över 2 timmar. Det var inte så kul. Vi visste inte vart vi gick men vi hann med både Blackrock och Cork innan vi kom tillbaka till Douglas.

2 Mars

Publicerad 2012-03-02 11:13:48 i Allmänt

God förmiddag!
Fram till klockan 1 har jag bara Sophie. Alison och Euan åkte till Birmingham för att hälsa på familjen. Dom kommer tillbaka på måndag kväll. Jag har tänkt att baka cupcakes när Emma kommer hem från skolan. Men först måste jag se vad vi har och sedan gå och handla lite. Jag såg att dom hade massa karamellfärg så det blir nog cupcakes i roliga färger.
Igår var jag ledig och då gick jag en sväng in till Douglas och kollade. Jag köpte en mycket vacker Svampbob-pyjamas. På eftermiddagen kom min sängram. Tur att dom som kom hit med den byggde ihop den. Undertiden dom gjorde det tog jag med Ernie på en promenad. Jag hade ingen aning om vart jag gick men det tog en timme.

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela