sonnesystem

29 November

Publicerad 2011-11-29 14:35:36 i Allmänt

Jag vaknade vid halv tio idag. Åt frukost och såg på en film. Mitt i filmen ser jag att det är jättefint väder ute så då kommer jag på att jag ska gå till Rakestreet och handla lite. Jag köpte en ny tandborste en Redbull och Randoms, mitt nya favoritgodis. Synd bara att det kostar 1 Euro för en liten påse. Sedan tog jag den långa vägen hem. Härligt med en långpromenad. När jag kommer hem får jag ett SMS från Roisin som undrar om det är okej om jag är ledig idag och imorgon istället för imorgon och på torsdag. Passar utmärktför mig svarar jag. Om en halvtimme ska hon hämta Emily på skolan och sedan ska hon skjutsa in mig till Ballina. Jag ska försöka påbörja julklappshandeln. Hoppas det går bra. Jag hatar att handla julklappar. Dels för att jag inte har någon fantasi och iår måste jag dessutom gå själv och köpa dom!
Jag ska köpa en T-shirt eller ett linne som jag ska ta med mig till Petra imorgon för vi ska färga tröjor. Typ batik. Hoppas det blir bra.
Nu ska jag ner och äta en smörgås innan vi åker. :)

25 November

Publicerad 2011-11-25 13:56:14 i Allmänt

Nu märks det verkligen att det inte är sommar längre. Det har varit halv storm i två dagar men det verkar som att det har lugnat ner sig idag. Tur det. Igår jobbade jag mellan 3 och 8. Det är bra att jobba så för oftast är Roisin hemma till 4 så jag behöver inte laga någon mat. Igår kväll gick jag med John och barnen ut i stallet för han skulle visa dom de döda grisarna. Dom hängde där uppochner och det var helt okej att se. Sedan gick vi ut till en skottkärra och där låg allt som hade varit innuti grisen. Huvudet låg där också. När han började flytta på lite saker för han skulle visa hjärtat var det inte kul! Det stank nåt så fruktansvärt. Usch.
Idag fick jag mitt schema för December och nästan hela Januari. Jag såg att jag är ledig den 19e och 20e December. Härligt med ett par dagar extra ledigt. Men jag har inte bestämt mig för om jag ska åka till Cork och sedan åka med allihopa till Dublin på tisdagen och bo på ett vandrarhem en natt. Det skulle vara kul men jag skulle också behöva packa i lugn och ro. Men jag får fundera på det. Antagligen åker jag nog på onsdagen.

23 November

Publicerad 2011-11-23 11:31:27 i Allmänt

Hej!
Vet inte var jag ska börja men igår kom jag hem från en trevlig helg i Cork. Jag kom dit på lördagseftermiddagen och Therese, Marie och Laura var där och mötte mig. Vi gick till ett café där dom, enligt alla au-pairerna, har den bästa varma chokladen någonsin. På kvällen gick vi till den lokala puben och lyssnade på ett band som heter Electric Blue. Dom var bra! När puben stängde åkte vi till en fest som vi inte vet vem som hade men vi var inte där så länge. Vi kom hem vid 04:30.
Vid 09:40 kom Cillian in på Thereses rum och ville ge oss stickers som han hade gjort. Så sött men det kunde liksom gärna ha väntat ett par timmar. Några minuter senare kom Ciaran in och skulle också ge en sticker. Så gick det med att sova länge. På eftermiddagen åkte vi in till Cork och gick på bio. Vi såg Breaking Dawn. Det var lätt den bästa av Twilight-filmerna! Synd bara att det är ett år tills den sista filmen har premiär.
På måndagen åkte jag och Therese in till Cork och spenderade dagen där. Jag köpte några filmer och McFlys almanacka för 2012. Vad glad jag blev när jag hittade den!
Igår kom jag hem vid 18:30. John sa att Emily ville åka och hämta mig vid bussen redan klockan 5 men hon fick vackert vänta ett tag till. När vi kom hem skulle flickorna gör läxan och då var det jag som skulle hjälpa dom med det men det fick jag inte för John. När dom var klara med läxorna lekte vi kurragömma i en halvtimme sedan skulle dom gå och lägga sig.

Nu ska jag gå över till Petra och vi ska tillaga kyckling i ugnen. Detta blir tredje onsdagen vi gör det. :)

17 November

Publicerad 2011-11-18 00:42:19 i Allmänt

Nu äntligen får jag tummen ur och ska skriva lite!

Förra helgen var Therese här och vi var på Jedwards konsert i Castlebar. Den var bra! Trodde inte dom skulle sjunga såpass bra som dom gjorde. Men jag tror inte att alla låtar var live. Men det spelar ingen roll. Underhållning var det iallafall.
Under helgen var det meningen att jag och Therese skulle vara ensamma med barnen för John och Roisin skulle på "mormors" 70-årskalas i Athlone men John stannade hemma. Så det betydde att vi var lediga på lördagskvällen. Då kom vi på att vi skulle till puben. Petra kom också dit så där satt vi i några timmar. Det var typ 3 pers där förutom vi. Men det var kul ändå. Vi kom hem vid halv 2 på natten och jag skulle börja jobba vid 8 på söndagsmorgonen. Segt!

Veckan som har gått har varit ganska slapp. Jag har jobbat mellan 3 och 8 varje dag. Igår vid 11 gick jag över till Petra och var där i till halv 2. Vi var ute och gick med Joy. Rundan vi gick tog en timme och lilla Joy på tre år gick hela vägen utan att protestera! Duktigt av henne tycker jag! Igår kväll bakade jag och barnen pepparkakor. Vi använde degen som Therese hade haft med sig hit när hon kom från Sverige-besöket. Nu ska jag sova och imorgon ska jag kanske över till Petra en stund och sedan hem och jobba och se om jag har några kläder rena till helgen. Det har varit krångel med vattnet i ett par dagar så jag har inte kunnat tvätta och redan innan detta var mina kläder i tvättbehov.

God natt!

8 November

Publicerad 2011-11-08 12:29:56 i Allmänt

Hej!

Idag är det sista jobbdagen innan min "helg". Här pågår förkylning och magsjuka. Jag hoppas verkligen inte att jag blir smittad av magsjuka. Det är Kate som är drabbad. Men när jag jobbade kräktes hon som tur var bara en gång. Det var när det var läggdags. Kate var fortfarande nere i TV-rummet och jag var uppe och borstade tänderna på Emily. Kate ropade att hon hade kräkts så det var bara för mig att gå ner och tömma hinken hon hade. Det var tur att jag inte kräktes jag också!

Idag fick jag min första julklapp också. Det var ett kuvert som hängde i fönstret i köket och i det låg biljetterna till konserten på torsdag! Vad glad jag blev!




Igår hade Grace och Emily ett väldigt roligt samtal om Emilys favoritämne. Bröst.
Grace: Det är tur att jag inte har några bröst än.
Emily: Varför det?
G: För då skulle dom hänga här nere (hon pekar nere vid naveln) för dom är så stora.
E: Jaha.
G: Ja och eftersom jag inte har nåra bröst än så kommer dom bara vara här nere när jag blir vuxen. (hon visar typ under bröstkorgen)
Emily svarade ungefär: Ja det är ju tur det..
HAHAHA!

 

 

6 November

Publicerad 2011-11-06 14:05:13 i Allmänt

Precis nu, när jag skrev i datumet i titeln för blogginlägget, kom jag på att det redan är ett helt år sedan jag, Therese, Petra och Josephine satt på flyget till Gran Canaria. Kan inte fatta att det redan är ett år sedan.. Det betyder att det är 6 veckor kvar tills jag ska hem för att fira jul. Idag har jag jobbat på mellan 8 och 12. Nu har jag en paus till klockan 16 och då ska jag jobba till klockan 20. Emily och Roisin åkte till kyrkan på gudstjänst och mötte Kate och deras mormor där. Grace ville absolut inte med så hon fick vara hemma med mig. Vi spelade Guess Who och var ute och spelade badminton en stund. Vi gick också och hälsade på de nya grisarna. Roisin ville egentligen inte till kyrkan idag men Emily ville absolut dit av någon anledning så det var bara för henne att ta med Emily dit. Det är bara 4 dagar kvar tills konserten. Imorgon ska Roisin åka och köpa biljetter till mig och Therese. Hoppas det finns några kvar bara. Roisins vännina sa igår att är bra på konserter för dom håller igång och är väldigt underhållande. Ska bli kul att se dom. Nu ska jag dricka te, äta lite yoghurt och spela sims :)

3 November

Publicerad 2011-11-03 11:37:32 i Allmänt

Idag är det 2 månader sedan jag kom hit. Det är bara 6 veckor och 6 dagar kvar tills jag kommer hem till Sverige över jul. Om en halvtimme ska jag, Roisin, Ruth, barnen och en kusin in till Castlebar. Det var egentligen tänkt att vi skulle åka och bada men det blir antagligen bowling och bio istället. Passar mig lika bra det.
Igår åkte vi in en sväng till Ballina och jag gick omkring för mig själv i några timmar och handlade lite. På vägen in pratade Kate om att det ska bli sibirisk vinter im några veckor. Det första jag gjorde var att gå in på Penneys och köpa en vinterjacka och två par fingervantar. Mina "skinnhandskar" funkar inte så bra längre. Jag köpte också ett par jeans. För detta fick jag betala endast 51 Euro. Jag tycker det är billigt för jackan kostade 31 och jeansen kostade 19.
Jag gick också in på bibblan och lånade en film. Det blev West Side Story. Jag har ingen aning om vad som fick mig att låna den men jag kollade på den när jag kom hem. Den iallafall inte särskilt bra. 2 och en halv timme som jag inte får tillbaka..
Nu ska jag göra mig i ordning innan vi åker. :)

2 November

Publicerad 2011-11-02 10:40:55 i Allmänt

God morgon!
Idag vaknade jag halv 9 bara för att jag är ledig. Vädret är härligt nästan storm låter det som vissa stunder.
Jag vet inte riktigt vad jag ska göra idag men det blir en liten tur in till Ballina iallafall. Där ska jag lämna tillbaka filmer på bibblan, byta en tröja på Penneys och gå till GameStop och fråga vad fasen som är fel på Sims 3 Pets som jag köpte förra veckan och har bara kunnat spela det en gång sedan står det att det inte är installerat. Avinstellera är det enda alternativet som kommer upp när jag sätter i skivan och avinstallerat har jag gjort säkert 20 gånger. Spela kunde jag bara göra en gång. Buhu!

Nu på morgonen pratade jag med pappa på Skype lite. Det var första gången på långt över en månad! Så det var kul att se honom igen. Imorgon ska jag med Roisin, barnen och deras kusin in till Castlebar och bada. På kvällen ska jag, Roisin och Ruth, tror jag, på en modevisning. Det ska bli kul.
Nu ska jag ta en dusch och sedan äta lite frukost.

1 November

Publicerad 2011-11-01 20:33:08 i Allmänt

Det är redan November och på torsdag har jag varit här i 2 månader! Jag hoppas tiden går fort fram till jul. Nästa vecka kommer Therese hit och då ska vi på konserten. Veckan efter det åker jag antagligen ner till Cork. Sedan är det inte mycket annat inplanerat. Den 16 December åker Petra hem och då har jag ingen att umgås med förran början av januari då det kommer en ny au-pair till hennes familj. Petra berättade att det blir antingen en svensk tjej eller en tysk tjej. För mig spelar det ingen roll, bara jag har någon att umgås med.

Igår var det Hallowe'en-firande och vi klädde ut oss och åkte ut på en runda med Trick or Treat. Här är det inte att man gör något bus om man inte får något godis. Man ska sjunga eller säga en liten ramsa och så får man lite godis. Tack och hej. Vi hade också födelsedagsfirande för Roisin som fyllde år igår. Moster och mormor kom hit och fixade tårta och en god middag som vi åt på kvällen.

Idag åkte jag, mormorn och barnen till en "fest" för barn och jag och barnen var utklädda. Jag var den enda över 9 år som var utklädd. En av mammorna sa att hon inte hade känt igen mig om inte mormorn hade sagt att det var jag. Jag lånade en vampyrklänning och peruk av Roisins syster och så sminkade jag mig också.
Här kommer några bilder på firandet


Igår..



En vampyr, Mrs. Claws (typ död tomtenisse skulle jag vilja säga men enligt Kate är jag Mrs. Claws.), en häxa och ett pirat-spöke.



Jag idag. Emily är också med på ett hörn.



Två snygga vampyrer :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela