sonnesystem

19 December

Publicerad 2012-12-20 00:11:26 i

Ja, nu ska jag strax sova för sista gången i denna underbara sängen. Allt är nu nerpackat. Euan hjälpte mig att packa ner det sista i väskan som jag hämtar när jag kommer tillbaka. Den blev proppfull! Jag insåg inte, när jag packade i helgen, att tvättkorgen var full med kläder som behövdes tvättas..
Idag gick jag in till stan med pass och hyreskontrakt i högsta hugg för att skaffa ett bankkonto. På banken frågar kvinnan på andra sidan disken om jag har pass och bevis på boende med mig. Jajamen svarar jag och slänger upp det på disken. Då får jag svar att ett hyreskontrakt kan inte användas som bevis. Liksom hallå?? Vad är mer bevis på var man bor än ett hyreskontrakt? Jag måste ha ett brev från socialkontoret när jag fått mitt PPS nummer eller ett intyg från arbetsgivaren... Hoppas det fixar sig iallafall.
Nu ska jag sova. Nästa gång jag ska sova så är det i Sverige!! :D

18 December

Publicerad 2012-12-18 10:07:06 i

God morgon!
Näst sista dagen som au pair har börjat. Igår kväll, när jag hade slutat åkte jag och packade upp lite. Jag fyllde nästan hela bokhyllan med saker. Den är den enda förvaringsplatsen jag har förutom garderoberna i sovrummet. Den är också väldigt ostabil så jag hoppas att den håller! Sen är jag ledig några timmar och då ska jag köpa de sista julklapparna. Tänker inte lämna stan förrän jag har fått tag på något!!


17 December

Publicerad 2012-12-17 20:14:55 i Allmänt

God kväll!
Det är bara en och en halv timme kvar tills jag slutar jobba. Då ska jag åka till lägenheten och packa upp resväskan. Jag behöver nämligen den för att packa det som är kvar här. Egentligen orkar jag inte göra det ikväll men jag vet inte när jag kommer vara ledig nästa gång så det är lika bra att få det gjort.
Idag har jag haft Cara i några timmar. Det var lika lätt som vanligt att passa henne. Enda problemet var att Alison hade glömt att ta barnvagnen, som två får plats i, ur sin bil innan hon åkte till jobbet så jag kunde inte gå på promenad med Cara ifall hon inte ville sova i sängen. Men vi gick på en liten promenad till parken fast den blev väldigt kort för Euan blev trött så jag fick bära honom sista biten hem! Cara somnade inte förrän 5 minuter innan Joyce kom för att hämta henne.

16 December

Publicerad 2012-12-16 13:41:55 i Allmänt

Nu har jag nästan packat klart så vi ska nog köra grejerna till lägenheten sen. Det är rätt svårt att packa. Jag måste packa mina saker i tre kategorier, "ta med hem", "till lägenheten" och "använda i veckan och hämta efter jul" Jag hoppas jag har packat allt i rätt väska nu. 
Igår var jag inne i stan för att köpa lite julklappar. Är fortfarande inte klar med det! Måste köpa något till Eric och Ali men jag har ingen aning om vad. Jag har inte heller köpt något till Euan än.. Ska se om jag kan hitta något i eftermiddag..

14 December

Publicerad 2012-12-14 16:41:46 i Allmänt

Hej!
Tre timmar kvar tills jag slutar jobba! Emma och Sophie leker och Euan vilar sig lite så jag passar på att slappa lite jag med. Jag mår inte helt hundra, lätt huvudvärk, hosta och småont i halsen. Fast det var ganska väntat för det är fler än jag som är förkylda här. Euan är jättesnorig och hängig. I morse blev inte hans humör bättre av att han tappade en tung ficklampa på stortån och spräckte nageln! Fy, vad det blödde! Men nu är det okej igen, han haltar lite men klagar inte..
Ikväll är det dags för pubcrawl igen! Det blir sista gången innan jul.
Imorgon anordnas även ett jul-crawl som börjar klockan 4 på eftermiddagen. Då går dom till TOLV pubar! Det ska jag i alla fall inte med på. Tolv pubar är lite extremt...
Jag ska spendera helgen med att städa och packa. Jag kommer ändå antagligen lämna lite saker kvar här som jag hämtar efter jul. Kläderna som jag ska använda nästa vecka kan jag ju inte packa ner eller slängs i väskan som jag ska ha med mig hem..
Jag har också pratat med den tjejen som börjar här efter mig så nu känns det verkligen att jag slutar här nästa vecka!

12 December

Publicerad 2012-12-12 21:11:14 i Allmänt

Hejsan!
Nu håller jag på att packa ner lite småsaker som jag inte behöver. Jag har lite shoppingkassar i tyg som jag kan trycka ner en del grejer i. Alison ska hjälpa mig flytta grejerna till helgen så slipper jag ta bussen.
Jag kommer behöva köpa lite grejer tillexempel stekpanna och kanske någon större kastrull, det fanns bara en liten. Men det fanns vattenkokare och brödrost så jag får mitt älskade kaffe iallafall! 
Två dammsugare fanns det också av någon anledning.. :)
 
Här är ett par bilder på lägenheten! Den är inte stor, med det räcker eftersom jag ska bo själv ^^
 
TV-rummet!
 
 
Det lilla, lilla köket! Vi hittar dock bara en stol...
 
 
Och det lilla, lilla sovrummet!
 
 

10 December

Publicerad 2012-12-10 20:39:55 i Allmänt

Bara 14 dagar kvar till jul och jag har bara köpt 5 julklappar!! Paniken börjar komma krypande nu..
Idag har jag varit helt ledig. Jag skulle egentligen tagit hand om Cara med Joyce hade inga patienter idag så det behövdes inte. Jag slappade i sängen ett bra tag och sedan åkte jag till Therese. Efter jag varit hon Therese gick jag och kollade på tre lägenheter i stan. Jag bestämde mig för en av dom så nu hoppas jag att jag får den!
Imorgon är jag också ledig, tror jag, så då ska jag nog in till stan och köpa lite julklappar. Hoppas bara att det inte är för mycket folk på stan då. Orkar verkligen inte med det!!

7 December

Publicerad 2012-12-07 17:32:00 i Allmänt

Okej, nu är det ett tag sedan jag skrev. Har inte känt för att skriva på bloggen, helt enkelt.
Nu är jag iallafall ledig tills på onsdag. Alisons mamma, pappa, syster + barn och bror är här. Ikväll kommer även broderns flickvän hit. Så det är livat i huset nu kan jag säga. Jag sitter i sängen och slappar. Är jättetrött och har lite lätt tandvärk. Visdomständerna i högerkäken har bestämt sig för att jävlas med mig helt plötsligt. Inte riktigt okej! Julmusiken är i full gång på datorn och jag hörde att Eric kommer komma hem med julgranen ikväll, så den kommer dom nog dekorera ikväll. Inte riktigt lika tidigt som förra året, när jag var i Mayo, då var det första helgen i December tror jag.
Ikväll ska vi på pubcrawl. Det kommer vara konstigt utan Alexandra. Nästa vecka är det Ninas sista gång ute och sen har alla au pairer som vi känner åkt. Eller ja, vi "känner" några fler fast dom har vi bara träffat ett par gånger och pratat lite med. Men så känner vi ju folk från Atos också så vi blir ju inte helt ensamma!
 
 Julen är här med Tommy Körberg och Sissel Kyrkjebo är nog min favoritlåt när det kommer till jullåtar! :D
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela