sonnesystem

30 oktober

Publicerad 2011-10-30 23:25:23 i Allmänt

God kväll!
Orkar inte skriva så mycket nu men det har varit en bra dag med förberedelser inför Halloween imorgon.
Jag har några nya bilder på Facebook som den som är intresserad kan kolla in. Här är länken: http://www.facebook.com/profile.php?id=700796768
Imorgon ska jag ta massa bilder på barnen i deras vackra dräkter och jag hoppas min blir bra också :)
God natt!

28 oktober

Publicerad 2011-10-28 14:06:39 i Allmänt

Idag är det jobb mellan 2 och 8 som gäller. Det ska förhoppningsvis inte vara alltför jobbigt.
Igår jobbade jag mellan 8 och 5. Eftersom barnen var lediga så tog John och Roisin med oss Turlouch House. Det är ett museum om hur det var på Irland förr. Kate var där i förrgår med skolan och jag var där för ett par veckor sedan. Men det var kul. Vi åt lite och sedan gick en tur på museét. Vi kom hem vid halv 6 och efter det kollade vi på film.
På måndag är det Halloween och jag vill jättegärna klä ut mig till något men jag har ingen kostym. Hoppas vi ska åka in till Ballina i helgen. För jag tror att Kate ska ha en ny kostym också. På söndag eller måndag blir det "trick or treat", undra om jag ska följa med på det tro..?

24 oktober

Publicerad 2011-10-24 17:50:16 i Allmänt

Hejsan!
Jag sitter på ett internetcafe i Ballina och fördriver tiden litegrann. Jag hade egentligen inte tänkt att åka in till Ballina och shoppa idag men John sa att om jag ville så kunde någon av dom skjutsa in mig till Castlebar eller Ballina. Då kom jag på att jag åker till Ballina och spenderar min dag här. Jag kom hit vid 12 och bussen hem går vid 6. Det börjar bli lite segt nu eftersom jag är själv och det är inte hur många affärer som helst här i stan.
Men jag har allt handlat endel iallafall. Bland annat skor, mjukisbyxor, sockor och ett skärp.
Helt slut är jag nu. Jag ska nog se om jag hittar till busstationen sen. Det är alltid lite klurigt att hitta dit. Skorna jag köpte är ett par höstskor med klack. Jag köpte dom mest for att dom var billiga och fina. Jag vet inte riktigt när jag ska använda dom men jag hade på mig dom förut och dom är jätteköna för mig som har noll erfarenhet av skor med klack. Jag hade egentligen tänkt att lägga in lite bilder här på bloggen idag men det får bli imorgon om jag kommer till biblioteket efter aerobicsen.
Jättestort grattis på födelsedagen till min kära storasyster Madeleine idag! :D

23 oktober

Publicerad 2011-10-23 18:37:54 i Allmänt

Denna veckan har gått snabbt! Det har varit ganska lugnt också. Jag behövde bara laga mat igår och då blev det lammkotletter och potatis. Jag skulle egentligen med barnen till simhallen igår men Kate ville inte med dit eftersom hon ändå inte hade någon simlektion så jag stannade hemma med henne så tog "mormor" hand om de två andra själv.
I fredags kom vi på att vi skulle baka pepparkakor. Vi kollade vad vi hade för ingredienser. Vi hade allt utom sirap men Kate sa att det går lika bra med honung och jag sa att det gör det inte för det blir inte samma sak men vi kan ju prova. Jag vet inte vad för kakor vi gjorde, men det blev iallafall inte pepparkakor. Men dom blev goda! Kate döpte dom till Honey Snaps.
Igår kväll satt vi och kollade på The X-factor och "mormor" kom hit och även en av Roisins vänninor. Jag smakade också en ny variant av vitt vin. Det var vitt vin och så häller dom i kolsyrat vatten. Jag tyckte det verkade väldigt udda men smakade helt okej.
Imorse vid halv 11 åkte jag och Roisin in till Ballina och gick på aerobics i en timme och efter det gick vi vidare till gymmet. Jag joggade på springbandet i 20 minuter och gick i 10.
Vi ska dit på tisdag förmiddag klockan 10 igen och sedan shoppa lite.
Nu ska jag fördriva tiden med Sims :)

Kväll..

Publicerad 2011-10-18 22:44:56 i Allmänt

Klockan är 20 i 10 och två av barnen är i säng. Jag trodde att det skulle bli en lugn avslutning på en lugn dag men Kate har fått plötslig diarré så vi sitter nere i köket och väntar på sms från Roisin. Jag smsade och frågade om dom hade någon medicin mot det eller vad vi ska göra. John går inte att få tag på. Han är bara borta i stallet men mobilen är kvar här..
Hoppas hon blir bättre snart. Hon känner sig iallafall inte dålig och det är ju tur det.
Imorgon har Kate planerat in en mysdag för mig och henne innan de andra kommer hem från skolan. Det innebär att vi ska vara i våra bebis-pyjamasar så länge som möjligt innan jag börjar jobba klockan 2.

15 oktober

Publicerad 2011-10-16 18:40:09 i Allmänt

Helgen:

Lördag.

Vi fick låna bilen och så jag, Therese och Petra åkte till Castlebar och gick omkring där och shoppade lite. Vi gick in i en konst- och pysselaffär och spenderade en halvtimme där. Jag köpte lite tecknarsaker som jag förmodligen inte kommer att använda så mycket men det är kul att ha någon dag när jag har tråkigt.

Vi åkte också till ett museum som visade hur folket på Irland levde på 1800-talet. Det var kul fast jag var så trött så jag orkade inte kolla så jättenoga.

På kvällen åkte jag och Therese till puben på Rakestreet men det var nästan inget folk där så vi gick hem efter en timme.

Söndag.

Idag bestämde vi oss för att åka till Achill Islands som är ungefär en timme härifrån. Alla säger att det är jättefint där och nästan som att komma till ett annat land.

När vi kom till ön gick vi in till turistinformationen och frågade om lite grejer man kan kolla på och hon sa att det finns ett gammalt piratslott som är jättefint och en gammal övergiven by där det bara är ruiner kvar.

När vi kom till slottet var det bara ett litet torn vid sidan av vägen. Jättevärt att se.

Vi åkte utmed kusten och det var jättefint. Får överallt.

Kartan vi hade fått vid turistinformationen var helt värdelös och vi åkte runt och hade ingen aning om var vi var. Men vi kom fram till en korsning där vi skulle upp på ett berg och kolla på utsikten för man kunde tydligen se typ hela ön. Om fallet var så att man kunde se hela ön får vi aldrig reda på. Vi kom ungefär halvvägs upp innan bilen bestämde sig för att den inte ville längre upp. Bilen orkade inte upp för berget! Det var bara att börja backa ner. Jag hatar att backa och jag jätterädd för det var massa stenar på ena sidan av vägen och rätt ner på andra sidan. Jag backade ungefär 200 meter innan jag körde fast. Therese och Petra fick gå ut och knuffa på och sedan stå och säga hur jag skulle köra för att kunna vända. Vi fick ju ta hänsyn till fåren också som var på vägen. Men vi kom ner helskinnade efter ungefär en kvart.

Men det har varit en kul helg. Bilder kommer förhoppningsvis upp någon dag i veckan om jag kommer till biblioteket och kan ladda upp dom.

12 oktober

Publicerad 2011-10-12 21:21:17 i Allmänt

Denna månadens förbrukning av bredbandet förbrukades redan förra veckan men vi har fått igång det igen. Ska försöka avända internet så lite som möjligt nu i några veckor så det inte blir så dyrt.
Denna veckan har det inte hänt mycket spännande. Kate har haft feber sedan i måndags men idag var första dagen hon slapp skolan. Då var hon hos mormor istället.
Jag har haft magkatarr hela veckan av någon anledning. Idag drabbades jag av akut hemlängtan och ringde till mamma och satt och bölade i telefon i en halvtimme. Sedan var det bara att tvätta ansiktet och smeta på med foundation för jag skulle hämta Emily på skolan.
Roisin kom hem vid 7 och då blev det glass och choklad. Klockan 8 sa hon att jag kan gå och lägga mig om jag vill för jag såg jättetrött ut. Det är jag också. Man blir väldigt trött av hemlängtan och magkatarr.
Nu ska jag läsa lite i en jättebra bok som jag lånat som heter The Innocent's Story. Och sedan kanske se på någon film.

6 oktober

Publicerad 2011-10-06 15:47:00 i Allmänt

Jag sitter på mitt rum och fryser som vanligt. Denna gången är faktiskt fönstret stängt..
Igår var jag på aerobics. Det var kul fast jobbigt! Jag trodde att det skulle vara typ "plocka äpplen" och sånt. Men nej då, dom körde med hantlar som var 0,5 kg. Det var ganska tungt efter en stund. Vi skulle också ligga på golvet och göra mag och ben-övningar. Det känns i magen idag kan jag säga. Jag trodde att  jag skulle ha världens träningsvärk i benen också men det har jag inte än som tur är. Jag hoppas jag slipper det. När vi kom hem efter aerobicsen satt Roisin och hennes mamma och drack vitt vin. Roisin hade frågat mig innan om jag dricker vin och jag sa att jag dricker rött vin så hon hade köpt en lite flaska med rött vin till mig.
Jag såg på Twilight som gick på tvn sen gick jag och la mig.
Idag är jag ledig och har inte mycket att göra. Det blåser jättemycket ute och regnar till och från så jag tror inte att det blir någon promenad idag.
Jag får väl sitta här och äta min påse med Maoam Party Mix. Gott! :)

5 oktober

Publicerad 2011-10-05 15:47:11 i Allmänt

Idag fick jag gå upp klockan 7. När jag var ledig och allt. Jag följde med Roisin till Castlebar och shoppade lite undertiden hon var på sjukhuset och sedan var på sitt jobb och gjorde något. Jag hade inte mycket pengar eftersom jag inte har fått min lön för förra veckan än. Men lite kunde jag handla iallafall. Jag köpte ett par boots, två böcker, shampo, tandborste, sminkservetter, torrshampo och lite godis.
Ikväll ska jag och Roisin in till Ballina på aerobics. För 5 euro får man ett aerobicpass på en timme och sedan kan man gå in till poolen och simma eller så kan man gå upp till gymmet. Jag få se hur mycket jag orkar.

I fredags när jag och Grace gjorde muffins kollade vi ut genom fönstret på samma gång och bara "KOLLA HIMLEN!!" Grace stod där och typ skrek "Ta ett kort, ta ett kort!" Den var jättefin. Helt orange och rosa-lila.























Här några bilder på mitt rum också. Ostädat och vackert som det är.. Ska nog städa lite här imorgon. Problemet är bara att jag inte vet var jag ska lägga sakerna så jag bara flyttar omkring dom..


4 oktober

Publicerad 2011-10-04 21:57:10 i Allmänt

Imorse innan jag gick upp låg jag i sängen och förundrades över hur väl det hördes när barnen gick till skolan och de pratade på vägen dit. Sedan satt jag vid skrivbordet och frös och tyckte det var konstigt eftersom det inte har varit särskilt kallt de senaste dagarna och så ändras det helt plötsligt.
Nu ikväll när jag kom upp på rummet var det fortfarande lika kallt. Då upptäcker jag att fönstret inte är ordentligt stängt. Igår hade jag antagligen bara stängt fönstret utan att stänga med handtaget så det var lite öppet.
Att  jag inte märkte det tidigare!
Idag åt jag lammkotletter för första gången. Jag har varken tillagat eller ätit lammkött tidigare och det enda jag tänkte på när jag åt köttet var sången "Blommig Falukorv" där dom sjunger att lamm smakar som kofta.
Jag kunde inte äta upp det. Jag vet inte hur det ska smaka men jag gillade iallafall inte det jag hade tillagat. Kate gillade det inte heller men Emily och Grace tyckte om det.. Så jag vet inte hur illa det egentligen var. Tilly fick mitt kött och hon såg tveksam ut men hon åt det allt.

Jag slänger in en bild på barnen som hittade sina häxhattar från förra årets Halloween.
De lekte häxor, spöken, katter. Någon blandning av det. :)

3 oktober

Publicerad 2011-10-03 22:05:22 i Allmänt

Helloj!
Igår jobbade jag mellan 08:15 och 18:00. Det var inte mycket till jobb för efter frukosten följde jag med Roisin och barnen till kyrkan för det var Kates grupps tur att hjälpa till på gudstjänsten.
En katolsk gudstjänst är ganska annorlunda jämfört med en protestantisk. Proceduren innan nattvarden tog upp ungefär en tredjedel av timmen. Det var flera gånger vi skulle sitta på knä och prästen stod där framme och bad. Korstecknet gjorde dom väldigt ofta. Det som var mest udda var när prästen, med en bunke heligt vatten och en slags slev, gick längs gången och skvätte det på oss.
Efter gudstjänsten åkte vi på bio. Eftersom Kate hade två kompisar med sig så var vi sju stycken i en bil. Fem stycken i baksätet. Filmen vi såg var Zookeeper. Den var rätt kul. Det roligaste var när han tog med gorillan till en restaurang och gorillan fick brain freeze när han råkade äta is.
Idag har jag jobbat mellan 14 och ungefär 20. John var hemma så jag behövde inte lägga barnen ikväll.
John försöker få mig att börja läsa på universitetet för han tycker det är helt otroligt att jag är 19 år och inte vet vad jag vill göra. Fast det är väl för om jag hade bott här hela mitt liv så hade jag varit inne på andra året på universitetet nu och vetat vad jag vill göra.
Nu ska jag titta på en film. Antingen Narnia eller Guldkompassen. Dom har många bra filmer här :)

1 oktober

Publicerad 2011-10-01 23:02:26 i Allmänt

Tänk, idag är det 4 veckor sedan jag kom hit till Mayo. Det har verkligen gått snabbt! Bara 12 veckor kvar tills jag kommer till Sverige!
Idag var det jobb som gällde. Efter simlektionerna gick jag och barnen ut på en promenad för att plocka björnbär. När vi skulle gå ner till floden och titta kom John och en av de han har hand om åkande och de gick med oss ner till floden. Vi kastade "macka" under bron och det var jättefint där. John plockade upp en stor sten och slängde i vattnet precis framför mig så jag blev genomblöt i ansiktet. Han gapskrattade och sa bara oj då, det var inte meningen. Haha. Sedan tog han en ännu större sten och kastade i vattnet framför Kate och Emily. Kate blev verkligen genomblöt! Alla stod och gapskrattade i säkert 5 minuter!
Jag köpte filmen Killing Bono när jag var i Cork förra helgen och jag har blivit beroende av en av låtarna från filmen!
Huvudrollerna spelas av Ben Barnes och Robert Sheehan. Dom spelar bröderna McCormick som försöker bli större än konkurrenter, U2, som dom gick i skolan med. Riktigt bra film tycker jag.
Låten heter Where We Want To Be. :)

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela