sonnesystem

28 December

Publicerad 2011-12-28 19:29:32 i Allmänt

Nu ska vi strax äta Tacos. Så gott det ska bli!  
  Igår åkte jag, Therese och mamma till Uddevalla och jag köpte min julklapp till mig själv. Det var en navelpiercing. Det gjorde lite ont men inte så mycket som jag trodde. Jag låg ner så jag såg inte vd hon gjorde men hon grejade med tången och sa att hon måste ändra lite innan det blir rätt och så gjorde det bra ont. Jag tänkte att det var en jäklig tång som ska sitta så hårt men så sa hon att nu kommer det inte gör mer ont och att hon bara skulle skruva fast låspärlan eller vad den heter.
  Imorgon åker vi "hem" igen så packningen är klar och jag hoppas att det håller 15 kilo denna gången också.
När jag åkte hem så vägde väskan 14.9 kilo. När jag kommer till Dublin imorgon ska jag ta tåget till Ballina. Jag hoppas jag hinner. Vi kommer till Dublin halv 12 och tåget går halv 1. Har jag tur och får min väska och får tag på en taxi snabbt.
Nej nu är maten klar och jag är jättehungrig!
skriver nog lite imorgonkväll eller fredagkväll. :)

24 December

Publicerad 2011-12-24 17:53:35 i Allmänt

Merry Christmas, Feliz Navidad och God Jul!
Julklapparna är öppnade och vi ska strax dricka lite glögg. Julmusiken går varm. På förmiddagen åkte Madde och barnen hem. De kom hit i torsdags kväll. Det var kul att se dem igen! Igår gjorde vi massa julgodis och bakade pepparkakor. Tomtemössorna var på nästan hela dagen. Julklappsutdelning hade vi också.
  På Onsdagskvällen kom jag och Therese till Rygges flygplats i Norge. Behöver jag säga att det var känslosamt?
Det är nästan fyra månader sedan jag åkte och jag har pratat med mamma och pappa på Skype ungefär fyra gånger. Nej nu ska jag får jag gå innan glöggen kallnar. Inte för att jag tycker det är gott, men glögg ska det vara i juletider! :)

20 December

Publicerad 2011-12-20 12:39:11 i Allmänt

Idag är det städa rummet som står på schemat. Jag har aldrig fattat varför mamma alltid har sagt till oss att städa när vi ska bort i några dagar för det är skönt när man inte behöver göra det när man kommer hem igen. Men nu fattar jag att det faktiskt är skönt att slippa göra det precis när jag har kommit hem igen.
Lite senare ska jag kanske in till Ballina och köpa lite småsaker som jag behöver.
Jag vägde väskan förut och den väger bara 14 kg! Vilken tur, då får jag med mig liiite till. :)

18 December

Publicerad 2011-12-19 00:15:20 i Allmänt

Nu har jag jobbat sista dagen på 10 dagar! Det känns skönt att vara ledig efter att ha jobbat mycket i helgen.
På eftermiddagen i fredags åkte Roisin till Dublin för att fira Fintans födelsedag och hon kom hem ikväll. Jag jobbade fredag eftermiddag, hade hand om barnen hela kvällen/natten, för John jobbade, och jobbade mellan 08:00 och 18:00 igår. Idag var rätt lugnt. Kate var hos mormor till klockan 2 ungefär och när hon kom hem var de ute och lekte en stund innan det var dags för middag. Sedan kollade vi på någon julfilm på TVn men den tyckte dom inte om så dom gick ut en stund till. Jag passade på att skura golven och sprang som en jojo mellan ytterdörrarna så fort jag hörde att någon av dom kom in för dom springer nämligen in med leriga gummistövlar. Usch! Särskilt när jag redan har skurat golven.
När Roisin kom hem satt jag på en stol i köket med fötterna på bordet med en mugg med kaffe i knät och nästan sov. Så trött!
Nu ska jag sova. Imorgon hoppas jag att jag kan ta en promenad om det inte regnar allt för mycket.
God natt!

15 December

Publicerad 2011-12-15 12:53:44 i Allmänt

Nu är det bara 6 dagar kvar tills jag åker hem! Här regnar det som vanligt. Men igår höll det faktiskt upp så då gick jag ut på en promenad direkt efter frukosten. På onsdag så har Emilys och Graces klasser en julpjäs och anhöriga får komma och titta. Det skulle varit jättekul men den börjar halv 2 så jag kan inte gå på det. Igår bakade jag Brysselkex. Dom blev nästan lika goda som när mamma bakar dom. Vi hade inte heller något vaniljsocker. Idag jobbar jag mellan 2 och 8. Då ska jag laga middag. Synd bara att jag inte vet vad det är för kött som ligger i kylen så jag kan nog inte göra något av det. Det får väl bli någon enklare rätt istället..

11 December

Publicerad 2011-12-11 14:18:56 i Allmänt

Hejsan!
Nu har jag bara 6 arbetsdagar kvar innan SVERIGE! Jag är ledig idag och imorgon sedan jobbar jag tisdag till söndag. Sedan är jag ledig måndag och tisdag. På onsdag åker jag.
Igår var det familjemiddag här. Vi var tio stycken här. John, Roisin, barnen, jag, Nuala (mormor), Ruth (moster), Fintan (morbror) och Aofie (Fintans flickvän). Vi firade tre födelsedagar. Fintan som fyller 30, John som fyllde 45 igår och Nuala som fyller 70. Jag jobbade mellan 8 och 6 och fick strikta order om att inte laga någon middag till barnen eftersom det skulle bli en stor middag på kvällen. Maten var jättegod. Det var lax till förrätt, någon slags stek till huvudrätt och tårta och glass till efterrätt. Till maten var det fick vi vitt vin. Här har de flesta tydligen mineralvatten eller Sprite i vinet, lite konstigt tycker jag. Jag tycker det smakar lite udda så jag hade inte i något i mitt vin.
Idag har jag jätteont i halsen! Det är för att jag hostade hela dagen igår så halsen är helt svullen nu.
Vad jag ska göra idag har jag ingen aning om. Barnen skulle kanske gå på bio idag för nu har dom åtta guldstjärnor var för att dom har gjort läxan bra. Jag kanske hänger med dom.

9 December

Publicerad 2011-12-09 13:10:12 i Allmänt

Idag är jag ledig och jag ska snart in till Ballina och handla lite julklappar. Trött är jag också! Jag håller på att bli förkyld och alltid när jag blir det så blir det något stört med mitt saliv. Det blir som en flod när jag ska sova så jag vaknar till jätteofta av att jag håller på att dränkas av mitt eget saliv! Inte kul alls.
Igår var det jobb mellan 8:30 och 18:00 som gällde. Barnen var lediga för det var något helgons dag. När Roisin kom hem igår kväll skulle vi sätta upp julgranen. Jag fick jobbet att sätta snören i två stora lådor med julgranskulor. Det var egentligen Emilys jobb men hon kunde inte knyta. Det kändes ganska fel att sätta upp den två veckor innan jul men sån är traditionen här.
På torsdagskvällen åkte vi allihopa in till Ballina och gick på en julkonsert på en musikskola. Hon som håller sånglektioner för Kate och Grace går på den skolan och även Kates bästa vän går där. Konserten var helt okej. Synd bara att den höll på mellan åtta och halv elva. Det var lite väl länge.
Imorgon är det 45 årskalas för John. Dom berättade att det tydligen är irländsk tradition att alla ska sjunga varsin sång. Det inkluderar mig också. Roisin frågade om jag kommer sjunga om jag får i mig en flaska whisky. Jag svarade att det är inte alls säkert..

5 December

Publicerad 2011-12-05 14:41:00 i Allmänt

Idag är det "bara" 5 månader kvar tills jag fyller 20. Jag ska snart gå och hämta Emily på skolan sedan jobbar jag till halv 11 ungefär. På förmiddagen tog jag en promenad. Nu är det snö på alla berg runt omkring här, det är jättefint. Jag tog med mig kameran och tog lite kort. När jag bara hade 1 km kvar på rundan börjar det spöregna. Det var snöslask i också. Jag blev genomblöt på bara några minuter och kameran fick jag skydda mig mig halsduk så den är torr men iPoden och mobilen hade inte riktigt lika tur men dom är inte jätteblöta som tur är. På lördag är det familjemiddag här för John fyller år. Men jag tror inte det är någon av hans familj som kommer. Det är nog "mormor", så klart, Ruth och Fintan, Roisins syskon. Det blir nog kul. :)

4 December

Publicerad 2011-12-04 23:00:02 i Allmänt

Andra advent är snart över. Jag har inte firat advent denna veckan heller. Men jag har fått julkänsla iallafall!
Imorse började jag jobba vid 8. Det var ingen vaken så jag plockade iordning i tvrummet, diskade, sopade golvet i köket och städade i lekrummet. Strax efter halv 9 kom Kate ner. Kate gick in i tvrummet och grejade med sina spelkulor. Jag satte mig där inne och åt lite frukost. Jag skulle lyssna på en julskiva men Kate ville kolla på en Michael Jackson DVD istället. Så det blev det men vi tröttnade efter en halvtimme så vi startade julskivan istället. Det är Michael Bubles nya julskiva. Den är faktiskt rätt bra. Vid kvart över 10 kom John, Roisin och Grace ner. Då började John och barnen spela kula. Vid halv 2 åkte jag, Roisin och barnen till Castlebar och julhandlade lite. Jag köpte en julklapp.
Imorgon börjar jag vid 2 så jag kan sova lääänge! :D

3 December

Publicerad 2011-12-03 22:12:01 i Allmänt

Vad har jag gjort idag? Jobbat som vanligt. Det var meningen att Petra skulle sova över här inatt för hon behövde någonstans att sova innan hon åker till Dublin för att åka hem. Men så blev det inte.
Jag åkte med barnen till simhallen som vanligt och jag bastade en stund och satt i jacuzzin lite innan det var dags att gå upp för att vara klar innan Emily och Grace skulle upp.
Imorgon, tror jag, ska dom julpynta här. Eller det kanske är nästa vecka. Roisin städade uppe i hallen utanför mitt rum där dom har typ ett förråd. Hon gav mig flera lådor med scrap-booking saker och sånt som jag ska ha på mitt rum och ta fram när barnen vill göra kort för annars kommer dom slösa med det. Sedan behövde hon gå in på vinden och den dörren är i mitt rum bakom nattduksbordet. Hon plockade fram en såndär grej som hjälper en att göra sit-ups. Hon lämnade den på mitt rum så jag antar att jag kan använda den. Lycka till med det. Haha..
Om 20 minuter är det finalen av I'm a Celebrity, Get Me Out of Here.
Det är Dougie från McFly och Mark Wright från The Only Way Is Essex som är i finalen. Dom två är roliga.
Hoppas det är Dougie som vinner! Synd att det bara är folk i UK som kan rösta. :(

1 December

Publicerad 2011-12-01 12:24:37 i Allmänt

Hej, hej

Första December idag. Det innebär att det bara är 20 dagar kvar tills jag ska hem till kära Sverige!

Tisdag och igår var jag ledig. Jag åkte in till Ballina på tisdags eftermiddagen och handlade lite. Jag fick mig ett par skor, lite julpynt och ett par filmer. Jag hittade också ett par julklappar. Skönt att jag har börjat med det nu iallafall.
Igår gick jag till Petra som vanligt och vi färgade kläder. Jag färgade ett linne och hon en pyjamas. Det var kul, särskilt eftersom man inte vet hur resultatet blir. När jag kom hem på eftermiddagen så fanns det ett paket från Sverige till mig. Jag hade ingen aning om vad det kunde vara, eftersom jag inte pratat med mamma och bett henne skicka något, men så fort jag tog upp det så kände jag vad det var. Chokladkalendrar! En till mig och en var till barnen. Dom blev jätteglada för presenten!
På kvällen åkte jag, Kate och en av Kates kompisar in till Kilmurry för Petra hade en till pyssel- och smyckeskväll. Synd bara att det inte kom några dit förutom vi. Jag gjorde en ring, armband och örhängen som matchade. Jag gjorde också ett julkort.

Nu ska jag ut på en promenad. Det finns en runda som tar ungefär 1 timme och 20 minuter att gå. Jag hoppas att det inte är för blött på vägarna. Så fort det regnar så blir vägarna fulla med vatten. Det finns nämligen inga diken här så vattnet stannar på vägen..



Tummen är inte riktigt mitt i handen ändå..
Nu upptäckte jag också att bilderna som jag tar med mobilen är riktigt dåliga! Men jag har inte mycket annat att välja på eftersom sladden till systemkameran är borta.. :(

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela