sonnesystem

29 Februari

Publicerad 2012-02-29 21:50:07 i Allmänt

Skottdagen!

Idag har jag jobbat mellan 8 och 2. Dagarna går jättesnabbt! Jag hade hand om Euan och Sophie själv mellan 9 och 2. Vi gick ut på en långpromenad. Jag tänkte att Euan skulle sova när vi kom tillbaka hem för han hade sovit länge på morgonen. Men istället som han 20 minuter i barnvagnen och sedan ville han inte sova mer. Sophie var jätteduktig och gick själv i 20 minuter sedan hoppade hon in där bak på vagnen.

Jag träffade en tysk tjej idag också. Hon heter Klara. Jag fick hennes nummer av hennes värdmamma i måndags så jag smsade henne då. Vi hade tänkt att åka på någon "språkutbyte" på en pub i Cork imorgonkväll men det var inställt denna veckan så vi ska dit nästa vecka istället. Det är att massa au pairer, tror jag, samlas och så minglar man omkring. Man går typ fram till en fransk och säger "Hej, kan du lära mig lite franska?" och sånt.

På eftermiddagen gick jag en tur med Ernie. Alison fick ta på honom kopplet och så kunde jag gå ut med honom. Hon sa att han är rätt dålig med koppel för han blev tränad med det något större när han var liten. Det gick jättebra ända tills vi kom innanför grinden när vi kom tillbaka. Då skulle han ha kopplet igen. Det räcker inte med att han ska hålla i ena änden. Nej då. Han börjar i ena änden sedan drar han lite. Sedan tar han ett nytt tag och då är det mer mot mitten. Så håller han på tills han får kopplet för sig själv. Sedan lägger han sig på det för att jag inte ska få tag på det. Roliga hund.

Imorgon är jag ledig och då ska jag med Alison in till Cork. Hon skulle göra lite saker där så då ska jag nog kolla omkring lite. Så ska jag nog till biblioteket i Douglas också.

28 Februari

Publicerad 2012-02-28 13:13:51 i Allmänt

Här är några bilder som jag har tagit. :)

Bilderna är tagna med mobilen så kvaliteten är ganska dålig.



Första promenaden med Ernie. Han visade allt att det är han som bestämmer.






Tadaa! Euan gick omkring i rummet och grejade medan jag packade upp i söndags.

26 Februari

Publicerad 2012-02-26 20:50:35 i Allmänt

Hejsan!!

Nu är jag tillbaka på bloggen. Jag har flyttat till Douglas, som är en ort som här ihop med Cork. Jag kom hit vid halv fyra i eftermiddags. Familjen verkar jättebra. Det är tre barn. Euan som är 16 månader, Sophie 3 år och Emma 5 år. Flickorna är jätteblyga och säger inget till mig än men pojken var med mig på rummet och grejade när jag packade upp.
Imorgon ska jag börja jobba. Mamman jobbar bara 2 dagar i veckan så jag kommer vara ensam med barnen 2 dagar de andra dagarna ska jag hjälpa henne med dom. Mitt rum ät jättefint. Det är stort, har en dörr ut till trädgården, ett fint badrum och en säng som är 200x190 cm stor. Just nu är det bara en madrass på golvet. Sängramen kommer antagligen någon dag nu i veckan.

Nu ska jag vila lite och sedan ska jag och Alison, mamman, och Eric, pappan, gå igenom lite rutiner och vad jag ska göra och sånt.

13 februari

Publicerad 2012-02-14 00:01:49 i Allmänt

Hej!
Det var ett tag sedan jag skrev nu men det har varit lite problem med internet.
I helgen har det varit lite födelsedagsfirande för Kate som fyller år imorgon. I lördags hade hon kalas för sina kompisar. Det var 4 kompisar, Emily, Grace, jag, farmor, mormor, moster och Roisin. Vi var i Castlebar och barnen bowlade och spelade något som heter typ "quaser". Man springer runt i ett mörkt rum och skjuter på varandra. Jag var med på quasern för Grace ville inte göra det. Efter det var det mat och sedan en jättegod Jedward-tårta.

Idag har jag inte gjort mycket. Jag cyklade in till Crossmolina och postade ett paket och sedan har jag sett på filmer och spelat sims resten av dagen. Imorgon är jag också ledig. Då ska jag ut och gå. På kvällen ska vi till Castlebar och gå på konserten.

5 Februari

Publicerad 2012-02-05 23:59:18 i Allmänt

Hejsan!

Tänkte skriva en liten sammanfattning av helgen.
I fredags kväll gick jag över till Linnea. Hon var barnvakt och när vi hade lagt barnen, Joy bestämde att jag skulle borsta hennes tänder och läsa sagan för henne, så kollade vi på Misfits. Linnea hade inte sett det innan så det blev att vi såg hela första säsongen. Det tog bara 5 timmar. Klockan var runt halv 2 när vi gick och la oss.

På lördagsmorgonen skulle vi upp klockan 7. Jag var ju gott död när mobilen ringde.
Tjugo i 9 gick bussen mot Galway. Vi var framme klockan 11. Sedan spenderade vi dagen där med att shoppa. Efter ett par timmar hittade vi ett köpcentra så då slapp vi gå ute i regnet. Jag köpte filmer, en skiva, lite kläder, ett par souvenirer och navelsmycken.

Idag har jag sett två av filmerna jag köpte igår. Friends With Benefits och Crazy Stupid Love. Sedan gick jag över till Linnea för att hämta min ryggsäck som jag lämnade där igårmorse. Jag var där ett par timmar. Vi roade oss med att skjuta med en leksakspistol på lampknappen i köket. Ingen av oss träffade men det var kul. "Skotten" var av skumgummi så dom var inte speciellt farliga.

Nu är jag fruktansvärt trött och ska gå och lägga mig inom några minuter. God natt! :)

3 Februari

Publicerad 2012-02-03 18:16:35 i Allmänt

Hej!
Idag har jag varit ledig. Skönt. Jag börjar inte jobba förrän på måndag igen. Om en timme ska jag gå till Linnea och imorgon ska vi till Galway och shoppa! Jag ska nog inte köpa någon mobil imorgon. Det gör jag när jag kommer till Cork.
På förmiddagen cyklade jag in till Crossmolina. Det var svinkallt! På vägen hem var det sån motvind vissa bitar att det hade gått snabbare att gå.
Nu ska jag gå ner och vara lite social innan jag går. :)

1 Februari

Publicerad 2012-02-01 22:42:53 i Allmänt

Hej!
Redan första februari. Det var ju inte längesedan det var jul och nyår!
Det är bara 10 dagar kvar till Kates födelsedagskalas och 13 dagar tills Jedwardkonserten. Det ska bli kul. Det är inte precis så att jag är "WOOOHOOO JEEEDWAAARD!!!" Men det ska bli kul att gå med Kate för hon tycker att dom är typ jättebra. Jag ska bara jobba imorgon sedan har jag långhelg! På fredagkväll ska jag till Linnea och så ska jag sova över där så blir det enklare för oss på morgonen eftersom vi ska upp tidigt och åka in till bussen och sedan  vidare till Galway.

Går var jag inne i Crossmolina och postade ett paket och köpte godis som jag tänkte ha till fredag. Men jag mådde inte helt OK igår så jag tröståt godiset istället. Får väl gå till Rakestreet och köpa lite nytt, eller cykla in till Crossmolina på fredag och köpa nytt där..

Nu ska jag nog läsa lite och sedan gå och lägga mig tidigt..
God natt!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela